Sve se saznalo, pre nego što kliknete na vest, UZMITE ČAŠU VODE!

Anđelka Prpić u novoj ulozi tumači Anu Kolar, čiji je suprug, poznati beogradski advokat (Janko Popović Volarić) stadao u požaru. Šest godina nakon nesreće, Ana dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tagediji, ali i svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljubomir Bandović) u lanac zlčina, koji počinje nestankom mlade advokatice pre šest godina. Dvoje junaka počinju zajedničku potragu za istinom koja ih suočava sa mrežom laži, ucena, ubstava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.Uvek me projektu najpre privuče tekst, odnosno priča. Čim pročitate, znate s čim imate posla. Ja sam u dahu progutala Popovićev scenario, koji me je jako uzbudio kao čitaoca, a posebno kao glumca. Odmah sam pomislila da je preveliki zalogaj za mene, da mu nisam dorasla. Ali ono što je presudilo da se u ovaj projekat zaljubim je dvojac – reditelj i producent. To su srca dva, Darko Nikolić i Marko Stanković, momci za koje ćete tek čuti. Darkova vera i Markov entuzijazam, upakovani u dvojac iz mapetovaca me je definitivno vezao za “Jedini izlaz” – priča Anđelka.

Milan Čučilović, koji igra Božovića, bivšeg komandanta policije a Suzaninog (Danica Maksimović) ljubavnika, tvrdi da ga je ovom filmu pre svega privukla odlična priča, ali i ekipa, sastavljena od glumaca do autora.Retko se kod nas snimaju žanrovski filmovi, pa ne treba ispustiti priliku. Inače, nijedna scena nije bila teška za snimanje. Pripreme su završene na vreme, probe takođe, tako da je snimanje prošlo lako. Sećam se da je bilo štosova na snimanju koje nikada neću zaboraviti. Na primer, mali Andrija, koji igra Luku, sve vreme me je zvao deda. Pošto mu Danica igra baku, dete lepo povezalo. Pamtim i objekat na Povlenu. U toj fantastičnoj kući smo snimili možda najlepše kadrove u filmu – otkriva Čučilović.

Prpićeva se slaže s kolegom i tvrdi da će i njoj ostati u sećanju snimanje u Splitu i na Povlenu.Imali smo čast da snimamo u kući velikog Meštrovića. Ja sam tih dana imala veliki problem da postignem sve poslovne obaveze. Kako to život lepo namontira, u toku snimanje sam imala zakazane predstave u Beču i Salzburgu, a posle toga po Americi i Kanadi… Sećam se da sam jedva uspela da uz silna presedanja na kraju iz Kanade stignem za Split. I to veče pre cele ekipe, tako da sam imala vremena da uživam u divnim specijalitetima. Inače ima puno anegdota sa snimanja ovog ostvarenja. Često ekipa ume da zasmeje sve na setu. Pamtiću svu pažnju, i jednu suzu Dragančeta koji je igrao obezbeđenje u filmu, što mu je i inače profesija. Rekao mi je: “Maco, kada si meni naterala suzu, zamisli tek šta će biti u bioskopima”.Anđelka ističe da se najviše plašila scena sa Andrijom Boškovićem, koji igra njenog sina u filmu.

Odnos Ane Kolar i njenog sina Luke je nešto što je meni strano, nepoznato. Bilo mi je teško da razumem zašto oni imaju tako distanciran, na prvi pogled hladan odnos, kako ona kao majka ostaje nedorečena. Andrija mi je jako pomogao u tim scenama. Dolazio je potpuno spreman, koncentrisan, nista mu nije bilo teško ili dosadno. Ma, mali genijalac, na majku – kroz smeh priča glumica.

(Espreso.rs / Puls online)

Loading...

Add Comment