Članovi Kriznog štaba naprasno napustili Palatu Srbija bez ikakvog objašnjenja, cela zemlja strepi pred onim što sledi

Zavšena je sednica Kriznog štaba, a članovi tog tela su napustili Palatu Srbija bez obraćanja medijima Očekuje se da će tokom dana biti saopšteno šta je Krizni štab odlučio o novim merama za sprečavanje širenja zaraze korona virusom.Kako navodi RTS, izvesno je da će, zbog pogoršane epidemijske situacije, biti uvedene nove mere.Krizni štab je zasedao i razmatrao je da će biti uvedene i nove mere, ali je epidemiolog Predrag Kon otkrio da nijedna od njih, tokom sednice, nije doneta, ne isključivši mogućnost da budu usvojene i objavljene do kraja dana.Kako se u Srbiji beleži sve veći broj novoobolelih i peminulih od posledica korona virusa, kako je iza nas najcrnji dan od početka epidemije kovida-19 u našoj zemlji, najozbiljnije se razmatra uvođenje novih epidemioloških mera, a tim povodom danas će u 11.00 časova, dan posle praznika, biti održana i sednica Kriznog štaba.

Kako se nezvanično saznaje, prva i glavna tema mogli bi da budu kafići i klubovi. Stroža mera, kada je reč o ugostiteljskim objektima bila bi potpuno zatvaranje, čemu se protive i čelnici grada Beograda, dok je blaža i izvesnija varijanta da se njihovo radno vreme skrati do 20 ili 21 sat.Da je vreme za nove mere naglasio je juče i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.Vreme je i za pojačavanje kontrola i za pojačavanje mera, mislim da je sad trenutak da uvedemo nove mere, da ih oročimo na određeni period, pratimo rezultate i da se tome prilagođavamo – izjavio je gradonačelnik Radojičić.On je dodao da očekuje da će se na sednici Krzinog štaba doneti odgovorne mere i ponovio da je Grad Beograd spreman da svaku meru koja se donese sprovede kao i do sada.Radojičić je istakao da je javni prvoz jedna od tačaka koja nosi svoje rizike svuda u svetu, ali da nije ključna.

Naravno da prevoz mora da funkcioniše i većina građana nosi maske. Izmenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti povećaće se broj nadležnih koji će imati mogućnost i pravo da kontrolišu i kažnjavaju. Očekujem da će te mere dodatno uticati i na situaciju u gradskom prevozu i da ćemo tako smanjiti i taj mali broj ljudi koji ne nose maske u vozilima javnog prevoza. Ali javni prevoz nije ključna tačka kada je prenošenje virusa u pitanju, već su to žurke, noćni klubovi, mesta gde se u zatvorenom prostoru bez maske provodi više vremena – rekao je Radojičić i dodao da svi zato moramo dati svoj doprinos i odgovorno se ponašati.

Loading...

Add Comment