Traže se radnici u Srbiji, plata 1.700 evra! Nemački gigant raspisao konkurs

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Nemačka kompanija “Brose”, koja je započela gradnju fabrike u Pančevu, raspisala je konkurs za više desetina radnih mesta, . godina, kada bi trebalo da počne sa radom, u ovom industrijskom gigantu, radiće 1.100 ljudi.Od tog broja skoro 500 će biti visokoobrazovano. Na postavljanju kamena temeljca, pre nekoliko meseci, najavljeno je da će prosečna neto plata, u ovoj firmi, biti i do 1.700 evra.Trenutno se, među oglasima za posao, na njihovom zvaničnom portalu, navode pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini.

Mesta ima za programere softvera i hardvera, menadžere projekata, ispitne tehničare… Sve ove pozicije, kako objašnjavaju stručnjaci u ovoj oblasti, otvoriće mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak naših ljudi, koji već rade u nekoj od “Brose” fabrika, širom Evrope.

Kompanija “Brose” bavi se proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje. Investicija je vredna 180 miliona evra, a temelji fabrike postavljeni su u novoj, “severnoj” industrijskoj zoni Pančeva. I sam predsednik Srbije naglasio je veliki značaj što je nemačka kompanija izabrala Srbiju za svoju investiciju.

Kako je rekao na polaganju kamena temeljca, otvaranje ove fabrike će značiti bolji život za ceo južni Banat, za Kovačicu, Opovo i čitav deo prema Kovinu i Alibunaru. “Brose” će za nas da znači dodatnih 450 miliona evra izvoza. Kada je reč o plati, radnicima će u početku biti 750 evra, inženjerima oko 1.500, a do 2026. plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 evra.

Add Comment