VODITELJKA KOJA JE ZAMENILA JOVANU JOKSIMOVIĆ ŠOKIRALA PUBLIKU! Evo šta radi pre početka emisije!

Popularni jutarnji program Prve televizije dobija pojačanje. Voditeljima Mariji Savić Stamenić I Filipu Čukanoviću će se krajem nedelje pridružiti Marijana Tabaković koja je do ove promene uređivala i povremeno vodila poznat porodični magazin “150 minuta”.Publiku je tada oduševila svojim šarmom, neposrednošću, toplinom ali i lepotom kojom zrači. Nova energija očigledno je prijala gledaocima stoga i nije iznenađujuća odluka da osim uredničke, Tabakovićeva preuzme i voditeljsku poziciju u jutarnjem programu.Marijana je iskusan novinar i veliki profesionalac sa dvanaestogodišnjom karijerom u informativnom programu, a gledaoci je pamte i kao voditeljku emisije “Beograde, dobro veče” na Studiju B. Novi izazov joj, kako kaže, prija i raduje se što će započinjati dan iz studija “Jutra” na Prvoj.

  • Veoma me raduje što ću zajedno sa našim gledaocima polako ulaziti u novi dan. Tim “Jutra” na Prvoj svakodnevno se trudi da aktuelnosti budu pokrivene iz svih mogućih uglova, prvenstveno onih koji se tiču života običnog čoveka. I nastavljamo u tom pravcu. Sjajna ekipa je oko mene i odlična energija. Zaista mnogo znači kada imate tim koji želi da diše kao jedan. Tako je bilo u redakciji “150 minuta”, tako je i u “Jutru”. Volim pozitivne ljude koji osmehom prevazilaze sve poteškoće i izazove, a toga uvek imate u zahtevnim formatima, kakav je i jutarnji program. Zato verujem da ćemo zajedničkim snagama opravdati zaista veliko poverenje naših gledalaca koje je televizija Prva kvalitetnim programom stekla u svojih prvih deset godina.

Tabakovićeva iskreno kaže da uvek ima tremu pred emisiju uživo zbog velike odgovornosti koju oseća:ko kaže da nema tremu, njemu nije stalo do onoga što radi. Trema mora da postoji, ali ona pozitivna koja gura napred. Samoj sebi sam najveći kritičar, jer znam da uvek može bolje. Želim da ispunim i svoja i očekivanja gledalaca koji moraju da budu informisani na pravi i kvalitetan način. Dobro proverena i tačna informacija je srž svega! Verujem da se ne kaže za džabe da se po jutru dan poznaje. Zato ću se potruditi da taj početak dana bude što prijatniji za naše gledaoce i informativno najsadržajniji.

Ovakav program diktira potpuno drugačiji tempo rada, a na pitanje da li je ustajanje u cik zore druga strane medalje posla odgovara:Dok nisam dobila decu, nisam mogla da se naviknem na rano ustajanje, ali ona su me dovela u red – kroz osmeh kaže šarmantna voditeljka i dodaje:Sada više volim jutro. Trudim se da što više obaveza završim baš u tom delu dana jer sam tada najskoncentrisanija. A i lepo je kada prisustvujete rađanju novog dana, to je dodatni elan i motiv da date svoj maksimum. – piše Republika.rs Ona je diplomirani novinar Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Svoje prvo novinarsko iskustvo stekla je na radiju “Deutsche welle” u Bonu, a novinarski posao nastavlja 2009. godine na radiju Studio B, u informativnoj redakciji. Ubrzo nakon toga prelazi na televiziju Studio B, gde je radila kao novinar, prezenter i urednik vesti, ali i kao voditelj emisije “Beograde, dobro veče”. Timu Prve televizije pridružuje se početkom ove godine kao jedan od urednika emisije “150 minuta”.Tabakovićeva i Filip Čukanović će voditi odvojeno “Jutro” Prve radnim danima, dok vikendom ovaj segment vodi Marija Savić Stamenić.

(Espreso.rs)

Add Comment