Vic Dana: Kako da mu pop….

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Nagovara Mujo Severinu da mu pouši kac za 2,000 eura. Kaže ona: – Malo je to. Mujo: – ‘Ajde za 5.000 eura. Seve: – Malo je to Mujo: – ‘Ajde za 10.000 eura. Seve: – ‘Ajde, al’ poslije koncerta.

Poslije koncerta, navali Severina na Muju, pocne mu puiti, a nakon malo on zakuka:– Lele, lele, lele, lele… Seve:– Šta je, jel’ ti dobro? Mujo:– Ma je, nego gdje da nadem 10.000 eura.

Jako mi se svidjela. Ona profesorica, a ja radim na građevini kao običan radnik. Dodao je na fb, skupio hrabrosti, javio joj se. Pisali malo, shvatim ja koliko je djevojka pametna, obrazovana, dobra. Osjetim se manje vrijednim i prestanem joj se javljat više. Mislio sam ako je i pozovem na kafu, odbit će me, ko sam ja za nju.Nakon nekih mjesec dana sretnemo se slučajno, prva me pozdravi, krenemo ono u priču.

Kontam probat ću pa šta bude, pozovem je na kafu. Desila se i druga, treća..da bih joj nakon nekoliko izlaza priznao zašto sam se prestao javljat neko vrijeme, da bi mi ona rekla “pa konju jedan, molila sam Boga da mi se javiš, toliko si mi se svidio..” Šok sam doživio. I uživamo evo već 8 mjeseci, imam osjećaj da je znam čitav život!

A zbog gluposti sam sve ovo mogao propustiti.Imam prijatelje koji često ostanu bez novaca, pa nemaju za kupit hranu, posudim im. Platim i režije. Ne očekujem da mi vrate. Jer prvi su koji me zovu da časte pivom jer sam položila ispit, prvi su koji mi daju krevet jer sam se napila. Paze mene i ja njih. Obitelj smo si, ulažemo jedni u druge. Skupljamo nas troje da četvrtom platimo edukaciju, kad nitko nema novaca, sjedimo uz bocu vode na klupi. Prijateljstvo ne broji.

Add Comment