Vic Dana : Kako da poj… Taštu

Htjeo covjek da je*e punicu ali nikako da skonta kako da je nagovori. Jednom dodje on kod nje, a nju boli prst. Ona se zali da je natekao i da nema pojma kako to da rijesi. Kaze joj on:“Stavi prst u pi*ku, pa ce proci Sledeceg mjeseca opet ovaj dosao kod punice i zali se da mu je ku*ac natekao.Pa sto ga ne stavis gdje, znas da je meni pomoglo…”“Pa nemam gdje, zena mi na poslu…”“Hajd kod mene…”Sledeceg dana punica:“Neko bi rekao da se je*emo, a mi se samo lijecimo…”Prošle godine sam bila u Španiji na moru. Jednog dana na plaži sam uzela ležaljku pored dve žene koje su poreklom sa Balkana. Imale su od prilike 40ak godina i pričale su našim jezikom, i to malo glasnije, valjda jer su mislile da ih niko neće razumeti. Za ta dva sata koje sam provela pored njih sam se naslušala svakakvih uvreda koje su upućivale drugim devojkama na plaži. Komentarisale su tuđe butine, grugi, zadnjice, stomake, kožu, dlake.

Npr devojke koje su nosile jednodelne kupaće su zvale “celulitare koje se ne smeju skinuti” i pričale su kako onda ni ne treba da idu na plažu kad su već iskompleksirane… a devojke koje su nosile oskudnije kupaće su nazivale “ku*vice”. Bilo je tu još dosta uvreda i naziva, ovo su samo neki od njih. I što je najsmešnije, te dve žene su izgledom daleko ispod proseka, zato ih verovatno i drmaju toliki kompleksi. Samo mi nije jasno zašto imaju potrebu da tako javno iznose svoje bezobrazne stavove? Ako nemaš ništa lepo da kažeš, onda ćuti! Sve sam nekako u šali govorio napustiti ću sve ovdje, otići ću u Evropu da započnem novi život. 24. dec mi je let za jug Italije, od ušteđevine sam kupio stan dole. Imam državljanstvo, znam jezik, imam posao u struci koji me čeka.

Godine i godine truda i rada su dovele do ovog trenutka. Još samo malo i gledati ću na more svako jutro kad se probudim. Samo razmišljam kome da kažem za ovo. Roditelja nemam, imam jednog pravog prijatelja kojem ću se zahvaliti za sve, što je uvijek bio tu uz mene. Za djevojku s kojom sam zadnjih godinu dana zajedno, nek se gone i ona i njen bivši momak u tri pm. U tome svemu nema više niko, to je to. Zapaliti ću cigaretu u mom najdražem lokalu uz čašicu viskija noć prije leta, onako filmski radi svog nekog doživljaja i oprostiti se od grada i ljudi ovdje.

Loading...

Add Comment