Vic Dana : Kolko puta sam te..

Suljo se vraca kuci mrtav pijan.Fata s vrata: “Alkoholicaru, PIJANICE, sad dolaziš kuci, i to pijan?”Na to ce Suljo:”Cekaj Fato polako, reci mi koliko sam te puta hebo ovaj mjesec?”Fata: “Pa bogami pet,šest puta! ”Suljo: “A koliko sam se puta napio?”Fata: “Kolko znam samo jednom! ”Suljo: “Pa pizda ti materina blesava, što me onda ne zoveš HEBACEM,a ne pijanicom?”Pre dve nedelje sam napunio 38 godina. Ujutru, na svoj rodjendan, sam se probudio prilicno neraspolozen, ali, godine cine svoje! Otisao sam u kuhinju uveren da ce mi zena osveziti dan sa jednim: “Dobro jutro i srecan rodjendan, muzicu moj zlatni!” A verovatno me i iznenadi nekim poklonom. Nista. Nije rekla ni dobro jutro, a kamoli ostalo cemu sam se nadao!Dobro, pomislio sam, s godinama postanu takve, ali deca, ona su me se sigurno setila. Takodje nisu nista rekla.

Duboko razocaran otisao sam na posao. Cim sam usao u kancelariju, docekala me je moja sekretarica Lidija sa osmehom na licu i procvrkutala: “Dobro jutro, gospodine sefe, i sve najbolje za Vas rodjendan!” Odmah sam se osecao bolje. Ipak se neko setio da mi je danas rodjendan. Udubio sam se u posao I radio do podneva. Tada je na vrata pokucala Lidija: “Znate sefe, danas je tako lep dan, a i rodjendan Vam je, pozivam Vas na rucak!”. “To je naj lepsa stvar koju sam danas cuo”, odvratih, “Idemo?” Otisli smo na rucak u odlicni mali intimni restoran na periferiji, priustili sebi martini (nekoliko) i beskrajno uzivali u odlicnoj hrani. Kad smo se vracali nazad, Lidija je rekla: Znate sefe, tako je poseban dan, zasto se vracati u kancelariju?”. “Stvarno steu pravu”, rekao sam, kao svaki dobar sef zadovoljan svojom sekretaricom.”Onda Vas pozivam kod sebe na casu vina!”

U njenom stanu sam se udobno smestio, Lidija nam je sipala vino i kad smo se kucnuli, rekla je: “Samo trenutak, sefe, da obucem nesto udobnije!”. “Svakako, samo napred!”, odgovorio sam, vidno uzbudjen i u treptavom iscekivanju. Otisla je u spavacu sobu i vratila se posle nekih pet minuta. U rukama je nosila veliku tortu, a iza nje su isli moja zena, moja deca, prijatelji i nekoliko kolega s posla. I svi su pevali “Happy birthday to You…”.
A ja sam sedeo na kaucu potpuno iznenadjen i gol …

Add Comment