Mračna tajna žene koja je uništila Đokovića

Najbolji teniser sveta diskvalifikovan je sa US Opena jer je linijskog sudiju nenamerno pogodio lopticom, nervozan između dva poena u završnici prvog seta na meču sa Pablom Karenjom Bustom.Dok se Novak Đoković pakuje za odlazak sa US Opena, američki mediji su otkrili ko je žena koja je pogođena u pomenutom incidentu.Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US OpenaU pitanju je Laura Klark, koja već dugo radi u okviru ATP turneje kao linijski sudija. Ona je, prema pisanju američke štampe, poreklom iz Ovenzboroa i, iako se posle incidenta osećala dobro, “povučena je iz rotacije za naredne susrete”.Klarkova, inače, koristi nadimak “žena mačka” na društvenim mrežama, na kojima redovno objavljuje koliko uživa u kantri muzici, ali i kvalitetnim pićima.

Kako je sama isticala u jednom davnašnjem intervjuu, na nagovor prijatelja Vivijan Montgomeri i Šenon Erikson, otišla je da pogleda teniski turnir u Sinsinatiju. I, kada je tamo videla kako igraju Andre Agasi, Pit Sampras i Majkl Čeng, zaljubila se u taj sport.Prvi put je delila pravdu na jednom malom turniru 2007. godine, a onda je postala arbitar i u konkurenciji seniora.Međutim, tog prvog turnira se naročito seća. I to, kako kaže, “na komičan način”.Bilo je to u Ivansvilu, pre 13 godina.Tada je po sopstvenom priznaju “toliko za****la stvar (loše sudila) da je nisu zvali godinu dana da deli pravdu na nekom drugom takmičenju”.A i sam dolazak u poziciju da sudi bio je uz neuobičajen splet okolnosti:Ja sam uletela (u taj svet, teniskih sudija) jer sam posle obuke za to dugo čekala priliku, a onda se dogodilo da je nedelju dana pred pomenuti turnir (u Ivansvilu) jedan od arbitara doživeo lakši srčani udar.

Žena koja je bila zadužena za suđenje na tom turniru me je poznavala i u poslednji čas pozvala da dođem kao zamena, jer je znala da živim blizu Memfisa.Ono što nije znala, to je da sam prethodne noći doputovala iz Telurajda (oko 1.750 kilometara udaljenog od Memfisa), ali sam u šest ujutru odmah krenula za grad u kome je turnir. To joj nisam rekla, naravno”, istakla je Laura Klark 2014.Ona voli putovanja, ali i knjige, pa je tako pohvalila i Dubrovnik:Za sve vas koji volite ‘Igru prestola’, Dubrovnik u Hrvatskoj je bomba!”, napisala je svojevremeno na Tviteru uz malo vulgarnog dodatka tim rečima.

Add Comment