HARADINAJ JE VEČERAS ALBANCE U CRNOJ GORI POZVAO NA NEREALNU STVAR: Da li je ovo normalno?!

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je Albance da danas izađu i glasaju na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, ističući da je njihov glas presudan za crnogorsku politiku.Za naše nacionalne interese važno je da se glas Albanaca nađe u glasačkoj kutiji. Danas vi odlučujete, ne samo o svojoj sudbini već i o odlučnosti crnogorske politike u naredne četiri godine”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.On je pozvao sve Albance koji još nisu glasali da do zatvaranja birališta iskoriste svoje pravo.Glasajte za albanske kandidate, koji će vas dostojno zastupati u Skupštini Crne Gore. Dan poput ovog je presudan za mnoge procese koji su direktno povezani sa vašim životom i blagostanjem, zato izađite i glasajte”, poručio je Haradinaj, prenelo je Kosovo onlajn.

Istorijski izbori parlamentarni izbori u Crnoj Gori sinoć su u orbitu vinuli sitnog, ali trenutno veoma bitnog igrača na crnogorskoj političkoj sceni – Albanca Dritana Abazovića.Prvi čovek građanskog pokreta URA (lista “Crno na bijelo”) mogao bi, kako stvari sada stoje, da bude tas na vagi koji bi do sada neprikosnovenu DPS Mila Đukanovića gurnuo u opoziciju. Mimo njega je formiranje nove vlade bez Djukanovića praktično nemoguće, a opet je, bar na papiru, ideološki mnogo bliži upravo Milu nego prosrpskim strankama.

Uspon jedne “bitange”Abazović jeste čvrsto na stavu da saradnje sa Djukanovićem neće biti, ali istini za volju, ranije nije krio da mu ni saradnja sa opozicionim Demokratskim frontom nije naročito bliska. Ove dve opozicione struje malo šta programski i spaja, osim borbe protiv Đukanovića.Ovaj mladi Albanac doktor je političkih nauka koji svoju prepoznatljivost ponajviše duguje upravo Đukanoviću, koji ga je pre nekoliko godina javno u Skupštini Crne Gore nazvao “bitangom”.

Add Comment