KORONU MOŽEMO SPREČITI DA DOĐE DO PLUĆA! Evo kako da je IZBACITE IZ ORGANIZMA pre nego što bude kasno

Koronu možete izbaciti iz organizma pre nego što napravi veliku štetu i izazove tešku upalu pluća, tvrdi grupa ozbiljnih evropskih naučnika čije stavove u određenoj meri podržavaju i pojedini domaći lekari.Rezultati istraživanja koja su sproveli nemački stručnjaci iz univerzitetske bolnice u Berlinu i lekari nekoliko drugih evropskih klinika pokazali su da procenat konzumiranja pojedinih namirnica direktno utiče na smanjenje stope smrnosti od infekcije KOVID-19. To je, kako su utvrdili, direktno povezano sa kiselošću organizma (pH vrednost), odnosno, ukoliko je alkalnost veća (manja kiselost) organizam bolje odgovara na prisustvo korone i mnogo ređe dolazi do teških kliničkih slika, pre svega upale pluća.

Berlinski stručnjaci istraživali su koliko se prosečno pojedinih namirnica konzumira u evropskih zemljama i onda to upoređivali sa stopom smtnosti od koronavirusa. Dokazalo se da su ljudi manje uirali u zemljama u kojima se u velikoj meri konzumira tradicionalna, fermentirana hrana (kiseli krastavčići, ukiseljen kupus i slične namirnice jer one, iako na prvi pogled deluje suprotno, smanjuju kiselost).Za testiranje hipoteze tim je koristio informacije iz evropske baze podataka o potrošnji hrane Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) za procenu potrošnje različitih namirnica po zemljama, uključujući povrće, mleko, jogurt, kiselo mleko i ukiseljeno, odnosno marinirano povrće. Od svih razmatranih varijabli, kako su ih nazvali, samo fermentirano povrće imalo je značajan uticaj na stopu smtnosti po zemljama.

Uporedo, pojavila su se i druga istraživanja koja su dovela u vezu konzumiranje alkalnih (baznih) namirnica i koronu. U jednom od njih konstatuje se da pH vrednost virusa korone varira od 5,5 do 8,5 i da je za eliminisanje virusa iz organizma, odnosno sprečavanja da se on manifestuje na najgori način, potrebno konzumirati alkalnu hranu koja ima višu pH vrednost u odnosu na nivo kiselosti virusa (pogledajte okvir). To su mahom namirnice koje su nam lako dostupne i nisu skupe.

(Espreso.rs/Republika)

Add Comment