MINISTAR IZREKAO SJAJNE VESTI Uplata zaposlenima će biti izvršena do 10. avgusta, za one sa srednjom školom 20 hiljada dinara

Filip Čukanović je ugostio ministra finansija, Sinišu Malog u Jutarnjem programu. On je gostujući na TV Prva rekao da će država za 60 odsto od iznosa minimalne zarade za dva meseca izdvojiti 36 milijardi dinara, dok će odlaganje poreza i doprinosa na zarade za jedan mesec koštati oko 30 milijardi dinara.Radi se o drugom paketu mera, uplatićemo dve minimalne zarade, jedna će biti uplaćena do 10. avgusta, zatim oslobađamo privrednika plaćanja poreza i doprinosa za jedan mesec. Ove nove mere, dve minimalne zarade, dodatnih 66 miliona dinara biće dato kao pomoć privredi zbog ublažavanja posledica izazvane epidemijom korona virusa.

Mi sada već dolazimo do 5,1 milijardi evra koje je država izdvojila kao pomoć privredi, ne znam nijednu državu na svetu koja je toliko pomogla svojoj privredi. Srbija ima novac i želi odmah da pomogne, mi radimo danas, i ono što je važno, svako obećanje koje smo dali je ispunjeno. Građani Srbije i privrednici danas znaju da mogu da se oslone na svoju državu. Imamo odgovornu ekonomsku politiku koju vodimo od 2014. godine. Podsetiću vas, prošla vlast nas je dovela skoro do bankrota, ali pravovremenom reakcijom, uspeli smo da izađemo iz krize. Uspeli smo da steknemo kredibilitet kod svetske investicione zajednice, imamo visoke stope raste, 6,2 nam je bila stopa rasta u prošlom kvartalu, rekao je ministar finansijam, Siniša Mali.

Jedan deo pomoći privredi odnosi se i na moratorijum, nadam se da će NBS doneti uskoro odluku, da moratorijum bude uvažen i za naredna dva meseca. Program “Moja prva plata”, je odličan, jer oni koji su završili srednju školu, a zaposle se, država će izdvojiti 20 hiljada dinara za njihovu platu, a za one koji su završili fakultet izdvojićemo 24 hiljade dinara po zaposlenom, a poslodavac će platiti ostatak.Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će država za drugi paket mera za pomoć privredi za ublažavanje negativnih posledicea krize usled Kovida 19 izdvojiti još oko 66 milijardi dinara.Prva uplata biće do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru.

Dodatnih 66 milijardi dinara će država odvojiti u drugom paketu mera kako bi podržala privredu i to je sjajna vest za privrednike, od marta smo krenuli sa merama i jedna smo od retkih zemalja koja će imati šest meseci ekonomskih mera za podršku privrednicima, rekao je ministar.On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra.Kako je dodao, ponosan je što je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu koja može da se pohvali ovakvom podrš privrednicima.U ovom trenutku ne znam zemlju koja je ovakvim sveobuhvatnim mera podržala privrednike, rekao je Mali.Rekao je da su finansije stabilne, da ima novca i da je ispunjeno sve ono što je obećano.

Loading...

Add Comment