NA TELEFON SE NE JAVLJA DANIMA, MEJLOVI BEZ ODGOVORA Gde je i zašto je nestao doktor Branimir Nestorović?

Navršilo se tačno 15 dana od poslednjeg javnog nastupa jednog od članova kriznog štaba, baš onog koji je svojim izjavama po pravilu privlačio najviše pažnje – prof. dr Branimira Nestorovića. I to poslednje pojavljivanje na TV u programu “Pod sjajem zvezda”, koji vodi Draško Aćimović, najverovatnije je snimljeno ranije, a ne tog 5. jula, kada je emisija emitovana.A evo šta je između ostalog dr Nestorović rekao u pomenutoj emisiji, odnosno svom poslednjem javnom nastupu.

  • Ja nisam antivakcinalista, ali mislim da treba da dajemo sigurne vakcine našoj deci. Mislim da treba da se revitalizuje “Torlak” i da mi proizvodimo vakcine i da onda neće biti nikakvih problema. Mi smo izvozili vakcine 35 godina. Što bi sad uvozili vakcine, pogotovo od tih zapadnih firmi, gde i ne znamo šta dobijamo? Ljudi su uplašeni i to treba poštovati.Kazao je i da tokom epidemije koronavirusa, koja još traje, nikada nije koristio zaštitnu masku i rukavice jer ne radi sa pacijentima na respiratoru.

Izjave profesora Branimira Nestorovića od samog početka epidemije koronavirusa u Srbiji izazivaju veliku pažnju. Svojom pojavom i nastupom, pulmolog iz Tiršove svakodnevno izaziva različite reakcije, ali poslednjih dana njegovi kritičari i poštovaoci primetili su da se Nestorović uopšte ne pojavljuje u medijima.Iz Kriznog štaba nisu imali komentar, dok se Nestorović na svoj privatni telefon danima ne javlja. Poruke i e-mailovi takođe su ostali bez odgovora.Odlučio je da se povuče i da malo smanji doživljaj. Misli da se previše eksponirao. Znajući njega, to neće previše dugo da traje. Ne može on dugo da izdrži da ne kaže šta misli. Radi normalno i redovno, samo je, eto, rešio da malo napravi pauzu od medija”, kaže njegova bliska koleginica za Objektiv.

Add Comment