LEGENDARNA NOVINARKA OPTUŽILA POZNATOG POLITIČARA “On je lopov! Opljačkao me za 13.000 evra! Dačić je svedok!”

Dušan Bajatović je najveći lopov i među političarima, a i uopšte! To jesu teške optužbe, ali stojim iza njih jer sam to osetila na sopstvenoj koži! Taj čovek mi već sedam godina duguje 13.000 evra za 130 emisija koje sam snimila, a koje su emitovane na njegovoj televiziji. Tužila sam ga, a ako mi tužba ne prođe ovde, goniću ga do Strazbura“, kaže za „Alo!“ Dubravka Rodić, legendarna novinarka, književnica i nekadašnja visoka službenica u Ministarstvu informisanja, u kojem je i dočekala penziju.Tokom svoje dugogodišnje karijere je uradila više od 1.500 intervjua sa najistaknutijim javnim ličnostima, najupečatljivije od njih objavila je u knjizi „555 mojih sagovornika“, nakon čega joj je, kako nam je ispričala, lično lider SPS-a i njen dugogodišnji poznanik Ivica Dačić predložio da tu knjigu pretoči u TV emisiju.

  • Dačić, koji je bio oduševljen knjigom, povezao me je sa svojim potpredsednikom Dušanom Bajatovićem, tadašnjim vlasnikom TV „Most“ d. o. o. Novi Sad. Sa njim sam se, činilo mi se, veoma lako dogovorila da snimimo emisiju „Dubravka Rodić i 555 sagovornika“, koja će se emitovati na TV „Most“ jednom sedmično i da honorar bude 100 evra za svaku emisiju, i to nakon emitovanja. Dogovor je bio da 50 evra ide meni, a 50 mom snimatelju. Sumu sam ja odredila, a Bajatović je pre toga predlagao da nam da 1.000 evra umesto 100 po emisiji, na šta nisam želela da pristanem. Ispostavilo se posle da mu je i tih 100 evra previše. Snimili smo 130 emisija, a novac ni za jednu jedinu nismo dobili. Prva emisija je snimljena 24. marta 2010. godine i snimalo se sve do 2013 godine. Stvarno sam se nadala da će nas isplatiti u nekom momentu, da će ispoštovati dogovor, ali od toga nije bilo ništa. Od tada je prošlo sedam godina, zato sam presavila tabak i podnela tužbu u kojoj sam sve ovo napisala, u septembru imamo ročište – navodi naša sagovornica.

Alo!“ je imao uvid u tužbu koju je Rodićeva podnela protiv TV „Most“ i u njoj je predloženo da se u tom slučaju kao svedok sasluša Ivica Dačić. Druga dva predložena svedoka su snimatelj Milan Nikolić i Dragan Đukanović, nekadašnji direktor televizije.Ona ističe da je emisija bila najgledanija na pomenutoj televiziji, a da je Bajatović već posle emitovanja prve epizode prestao da joj se javlja na telefon…

  • Emisije su išle svakog ponedeljka, a potom su i reprizirane. Prva gošća je bila Tatjana Olujić, naša istaknuta violinistkinja, potom sam ugostila Milicu Milšu, Isidoru Bjelicu, Jelisavetu Karađorđević, Olju Ivanjicki, Momu Kapora… Radi snimanja i emitovanja emisija bila sam u stalnom kontaktu sa Draganom Đukanovićem, tadašnjim direktorom TV „Most“, koji je govorio da nije u njegovoj nadležnosti da brine o našem honoraru jer se sa njim nismo dogovarali o tome. Posle svake emisije sam iz svog džepa davala snimatelju po 50 evra i krila od njega da ne dobijamo honorar. U međuvremenu sam zvala Bajatovića, nikada nije imao vremena da razgovara sa mnom, javljala bi mi se uvek neka od njegovih sekretarica i govorila da je on na putu i da ćemo se čuti kada se bude vratio. Radila sam besplatno zbog svojih gledalaca, ali i ljubavi prema poslu – priča novinarka.

Naša sagovornica dodaje da je Dačiću, koji ju je i povezao sa Bajatovićem, jednom prilikom kada su se sreli ispričala kako ju je ovaj prevario.On je bio šokiran, nije mogao da poveruje i kada sam mu rekla da ću tužiti njegovog potpredsednika, podržao me je. Tužbu nisam podnela zato što mi taj novac treba po svaku cenu, već zbog nepravde i bezobrazluka, veći deo novca koji dobijem daću u humanitarne svrhe. Više mi je stalo da se sazna kakav je taj Bajatović, čovek koji je, kažu, milioner, a nije hteo da plati mizernih 100 evra za emisiju koja mu je u tom momentu bila najgledanija na televiziji, sramota – završava ona.

Dušana Bajatovića smo juče zamolili da prokomentariše optužbe koje su iznete na njegov račun, a on je sve to nazvao spektaklom.Nisam u posedu televizije, niti mi je bilo šta poznato o nekakvom radnom angažmanu pomenute. Ako joj je neko pravno lice nešto dužno, logično je da se obrati sudu radi pravične naknade. Spektakl preko novina teško pomaže u tome – naveo je on.

Add Comment