KAKAV PREOKRET, KORONAVIRUS JE NASTAO U ŠPANIJI, A NE U KINI? Nova teorija menja SVE!

Jedan od vodećih svetskih epidemiologa smatra da koronavirus zapravo nije nastao u Kini, a uzorci Kovid-19 iz Španije su se pojavili početkom 2019. Priča o koronavirusu postaje sve čudnija.Dr Tom Džeferson je britanski epidemiolog koji radi za Kokrejnovu grupu akutnih respiratornih infekcija. Takođe radi u Centru za medicinu zasnovanu na dokazima (CEBM) na Okford Univerzitetu. U intervjuu Telegrafu koji je već odjeknuo u naučnoj zajednici, on je promovisao alternativno viđenje porekla koronavirusa. Džeferson veruje da je virus bio u stanju mirovanja, verovatno godinama, pre nego što je eksplodirao krajem prošle godine.

On ukazuje na sve veći broj dokaza koji uključuju tragove koronavirusa u uzorcima kanalizacije, od Evrope do Južne Amerike. Neverovatna stvar ovih uzoraka je ta što se čini da su svi stariji od datuma prvog zabeleženog slučaja Kovid-19 u Vuhanu, kineskom gradu njegovog navodnog porekla.Italijanska studija pronašla je tragove Kovid-19 u uzorcima kanalizacije u Torinu u decembru prošle godine. Slična studija iz Brazila otkrila je uzorke koji datiraju iz novembra. I još jedna studija , koja je još u fazi potvrđivanja, pronašla je virus u Barseloni 12. marta 2019. Da li bi začuđujuća istina o Kovid-19 mogla biti da to uopšte nije kineski, već drugi španski grip?

Naravno, španska groznica iz 1918. godine možda uopšte nije bila španska – Amerika i Kina se takođe navode kao zemlje mogućeg porekla. A čini se da je Džeferson imao neke neobične ideje o toj pandemiji, koje su mnogo gore od ove sadašnje. Je li u pravu? Za sada je rano govoriti. Ali možda gledanje u njegove zapise će možda malo baciti svetlo na razvoj ovih uzbudljivih događaja.Džefersonu nisu strane kontraverze : on je jedan od glavnih disidenata iz naučnog kruga po pitanju vakcina protiv gripa. Džeferson veruje da su podaci korišćeni u mnogim velikim kliničkim ispitivanjima takvih vakcina sumnjivi. Zbog toga su ga je bio odstranjen sa akademije.Ceo tekst možete pročitati na portalu Russia Today.

(Espreso.rs/RT)

Add Comment