KRIZNI ŠTAB JE IZDAO POSEBNO UPOZORENJE ZA OVU GRUPU LJUDI: Odmah proverite da li spadate u nju!

Iz Kliničkog centra Priština u Gračanici saopšteno da je korona virus potvrđen kod četvoro pacijenata sa te teritorije, a iz opštine navode da zajedno sa Kriznim štabom nadležne službe aktivno rade na terenu i u skladu sa mogućnostima nastoje da zaustave širenje Kovida.Krizni štab opštine Gračanica apeluje na meštane da pojačaju ličnu higijenu, posebno higijenu ruku, kao i da poštuju sve ranije preporučene mere, kao što je poštovanje socijalne distance od 2 metra, saopšteno je iz opštine.

Krizni štab opštine saopštava da je doneta odluka o obaveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru, što podrazumeva i nošenje maski u trgovinama, kafićima zatvorenog tipa, kao i u svim institucijama i prodajnim objektima na teritoriji opštine Gračanica.Apel za sprovođenje redovne dezinfekcije i nošenje maski posebno je upućen taksi prevoznicima u opštini Gračanica.

Ekipe javnih službi nastaviće narednih dana dezinfekciju ustanova i javnih površina, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica, dok će opštinsko odeljenje inspekcije pojačati svoje prisustvo na terenu i proveravati sprovođenje propisanih mera struke i institucija među građanima.

  • Nadležne zdravstvene institucije i opštinsko rukovodstvo ulažu ogromne napore da zaustave širenje infekcije. Međutim, u borbi sa virusom, a u cilju očuvanja zdravlja našeg stanovništva i celokupnog zdravstvenog sistema, potrebna nam je ogromna disciplina naših meštana, ugostitelja, trgovaca i svih ostalih institucija – navedeno je iz Kriznog štaba.Iz Kriznog štaba podsećaju da je na snazi i zabrana okupljanja više od 50 ljudi.

(Espreso.rs/Agencije)

Loading...

Add Comment