NAJOPASNIJE JE KADA VAM KORONA UĐE U OVAJ DEO TELA! Nestorović šokirao javnost izjavom

Pulmolog Branimir Nestorović naveo je da je definitivno najopasnije ako virus uđe na nos. Razlika je u količini uzročnika, mnogo više uđe na nos jer su receptori primarno u nosu. Količina je važna, zato sada korona nije toliko opasna jer em je oslabio virus, em je količina manja. Manje je ljudi bolesno, prehlađeno, jače je sunce – objasnio je Nestorović.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za sprečavanje epidemije Kovid-19, izjavio je da svaka epidemija ima svoj put, da je moguće zaustaviti je, ali da se sa virusom Kovid-19 ne može porediti nijedna epidemija.

  • Ono što znamo je da oko 80 odsto onih koji se razbole prolaze ili bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, problem nam je onih 20 odsto, a to su stariji, onkološki pacijenti, dijabetičati, dakle svi oni koji imaju slab imunitet, odnosno neku hroničnu bolest – izjavio je dr Tiodorović.

Da je novi virus zaista nepoznanica potvrđuje i epidemiolog dr Predrag Kon, koji je nedavno izjavio, komentarišući trenutni skok zaraženih, da nema dileme da se korona virus vraća, i da nam je virus pokazao da o njemu ne znamo ništa.

  • Da li će da se vraća većom snagom, to ćemo sačekati. Ovaj virus nam je pokazao da ništa ne znamo o njemu, i da jednostavno sve ono što se uobičajeno dešava kod respiratornih virusa, a to je da ima jasnu sezonu, ovde ne važi. On je i u ovim mesecima i te kako aktivan i sposoban da se prenosi – rekao je dr Кon.

(Espreso.rs)

Add Comment