Dva nova istraživanja donela su: Evo šta se dešava sa ANTITELIMA nakon što preležimo korona virus

Nova istraživanja u vezi sa antitelima dala su rezultat koji je veoma iznenađujuć, ali i razočaravajuć.Naime, kako prenosi yahoo.com, dve nove studije sprovedene nad pacijentima koji su se oporavili od korona virusa pokazale su da su oni vrlo brzo izgubili antitela.Jedna studija pokazala je da je 10 odsto pacijenata hospitalizovanih u Kini izgubilo antitela već par nedelja nakon što su se oporavili.

Ova studija objavljena je u časopisu medRxiv i još uvek nije recenzirana, a nadgledala je 1.500 pacijenata iz Vuhana. Pored ovog rezultata, pokazalo se i da je svega 5 odsto zdravstvenih radnika imalo antitela, uprkos činjenici da su mnogi od njih već preležali korona virus.Činjenica da jedan u 10 pacijenata tako brzo gubi antitela znači da teško da će se pronaći vakcina koja nudi dugotrajnu zaštitu protiv ovog virusa, primećuju naučnici.

Druga studija, objavljena u žurnalu Nature Medicine, uporedila je dve grupe zaraženih u okrugu Vanžu u Kini u toku februara. Praćeno je stanje 37 pacijenata koji su bili asimptomatični i 37 pacijenata koji su imali teške oblike infekcije. Ispostavilo se da 40 odsto onih iz asimptomatične grupe nije imalo antitela već posle dva do tri meseca, dok 13 odsto onih iz teže grupe nisu imali antitela.

Add Comment