ŠTA JE OVO! SNS TRAŽI NOVO PREBROJAVANJE GLASOVA! Razlog je više ne ŠOKANTAN!

Izborna lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” pobedila je na izborima za Skupštinu opštine Novi Beograd sa 42,98 odsto glasova, objavio je na Fejsbuku funkcioner SNS Goran Vesić. Ta izborna lista dobila je podršku 32.339 birača odnosno 42,98 odsto osvojivši 23 mandata, naveo je Vesić.

  • Upravo je završeno prebrojavanje glasačkih listića na Novom Beogradu pošto se na jednom biračkom mestu naknadno prebrojavao izborni materijal – kaže zamenik gradonačelnika Vesić i dodaje da je izborna lista Aleksandra Šapića osvojila 32.286 glasova ili 42,91 odsto odnosno 22 mandata. U Skupštinu gradske opštine Novi Beograd, kako je rekao Vesić, ulazi još i SPS za koju je glasalo 5.629 birača odnosno 7,48 odsto osvojivši tako četiri mandata.
  • Čestitam dr Mariji Zdravković, direktorki KBC Bežanijska kosa, prvoj na listi Aleksandar Vučić – Za našu decu za skupštinu opštine Novi Beograd, Stevi Marušiću, predsedniku opštinskog odbora SNS Novi Beograd i hiljadama naših aktivista koji su napravili neverovatan izborni rezultat i građanima preneli poruku koje je sve velike projekte uradio grad Beograd na Novom Beogradu – poručio je Vesić.

On je naveo da je pobeda SNS veliko priznanje i obaveza da još više rade za Novi Beograd i dobro svih građanki i građana te opštine.Međutim, Opštinska izborna komisija, ubrzo potom proglasila je pobedu Šapićeve liste, a iz SNS su to nazvali protivzakonitim prekrajanjem izborne volje građana.

Pobedu SNS-a u najvećoj beogradskoj opštini potvrdio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a na Novom Beogradu Stevo Marušić.

  • Srpska napredna stranka je pobedila na Novom Beogradu. Nažalost, posle brojanja koje je trajalo jedan dan, večeras je Opštinska izborna komisija u kojoj većinu ima Aleksandar Šapić preglasavanjem promenila izborni rezultat kako bi oni dobili mandat više od nas. To je protivzakonito. Naša izborna lista uložiće prigovor, tražićemo ponovo da se prebroje glasovi i ponovo prekontrolišu svi zapisnici sa biračkih mesta. Uložićemo žalbu opštinskoj izbornoj komisiji, a ako treba ići ćemo i na Upravni sud. Srpska napredna stranka neće dozvoliti da nam se ukrade nijedan jedini glas na Novom Beogradu – kaže Marušić.

Add Comment