POPULARNI GLUMAC SE OGLASIO: Evo zašto sam prestao snimati “Lud, zbunjen, normalan”! Velika tuga!

Faruk je objasnio da je zbog bolesti oca bio odlučen za ovakav korak.Glumac Senad Bašić, poznatiji kao Faruk Fazlinović iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, progovorio je zašto se povukao iz javnosti i pobliže objasnio obiteljsku situaciju zbog koje je morao preslagati prioritete, piše Gloria.

  • Moj otac ima leukemiju, a ima 86 godina, pa sam s njim. Petnaestak dana je bio u bolnici, a sad je na kućnoj njezi. Posvetio sam se njemu – rekao je glumac Senad Bašić za Avaz.ba.

Poznati glumac Senad Bašić je napustio seriju ‘Lud, zbunjen, normalan’, radi kao profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i posvetio se brizi za bolesnog oca. Osim toga, jedan od najbližih kolega Mustafe Nadarevića otkrio je da se čuo s poznatim glumcem otkako je završio u bolnici na pretragama.Mustafa je dobro, bolje mu je, nastavit će raditi – ispričao je glumac za Avaz.

Senad vodi online pripreme za prijemni ispit na Akademiji u Sarajevu, a kaže kako se prijavilo dosta ljudi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a nedavno je u intervjuu objasnio kako živi glumac s Balkana.

  • Ustanem u pet ujutro, popijem kavu, u šest je ‘pick up’, u sedam je klapa, snimam do tri po dispoziciji, u 16 do 19 mi je sat glume na Akademiji, u 20 predstava, u 23 se vratim kući i zaspim k’o klada. Buđenje u pet , ‘pick up’ u šest i tako šest godina, baš usklađeno. Dakle, gore nego u 19. stoljeću. Ništa od onog osam sati rada, osam sati odmora i osam sati spavanja. To vam je biti glumac na Balkanu – rekao je svojedobno za Dnevni list. (Espreso.rs/Slobodna Dalmacija)
Loading...

Add Comment