ALARMANTNO! DR TIODOROVIĆ KAŽE DA ĆE SE UVODITI NOVE MERE ZBOG KORONE: Poznati su svi detalji

On je rekao da opasnost od pojave novih žarišta korona virusa postoji svuda gde se ne sprovode i ne poštuju mere.Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji kreće na granici između nesigurne i toga da je potpuno pod kontrolom, zbog pojave novih žarišta koja, kako je naveo, ipak nisu iznenadjenje za epidemiologe.Tiodorović je za RTS rekao da “imamo situaciju koja se na području Srbije razlikuje od mesta do mesta” i da će se zbog toga, ako bude bilo potrebe, mere protiv epidemije uvoditi lokalno.

To je situacija koja se očekivala i moramo se vratiti ozbiljnosti da sprovodimo mere. Sve što srpovodimo, sprovodimo da bi što pre izašli iz ove situacije”, kazao je Tiodorović.On je rekao da opasnost od pojave novih žarišta korona virusa postoji svuda gde se ne sprovode i ne poštuju mere.

Srbija, ali i cela Evropa, izlazi iz epidemije virusa korona i sada će da se javljaju samo sporadični džepovi zaraze, kaže pulmolog Branimir Nestorović i dodaje da će verovatno do početka jula biti tako.Virus je, navodi, sada slab i od 66 novozaraženih samo jedno ili dvoje imaju zapalenje pluća, dok je u jeku epidemije na 100 zaraženih 20 ili 30 imalo upalu pluća.Upitan da li će biti zabranjena okupljanja, Nestorović je rekao da ne veruje, jer za to nema razloga.”Puno se ljudi testira, a mali je broj zaraženih. I oni koji su pozitivni se ne razboljevaju, nemaju izraženu kliničku sliku”, naveo je Nestorović.

(Espreso.rs/Agencije)

Loading...

Add Comment