UPOZORENJE RHMZ Na snazi žuti meteoalarm – sve će se desiti u roku od 3 sata!

Na snazi je žuti meteoalarm, pošto se lokalno očekuje 10 litara kiše za tri sata.Prijatne dnevne temperature, koje će se kretati oko 27 stepeni, tokom narednih sedam dana neće, nažalost, doneti i stabilno, sunčano vreme. Proleće će tako za vikend i narednih tana pokazivati svoju varljivu ćud, donoseći toplo ali promenljivo vreme, i gotovo svakodnevno kišu s grmljavinom. Do ponedeljka će, zbog lokalno mogućih obilnih padavina, na snazi biti žuti meteoalarm, jer se očekuje i više od 10 litara padavina po metru kvadratnom za svega tri časa.

Danas i sutra, prema vremenskim prilikama, očekuju nas dva istovetna dana. Preovladavaće promenljivo oblačno vreme, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su uglavnom na istoku i jugu Srbije, dok će u nedelju kiše biti u svim krajevima naše zemlje. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura je od 12 do 16, a najviša dnevna kretaće se od 24. do 27. podeoka Celzijusove skale.

U ponedeljak će biti promenljivo oblačno, ponegde s kratkotrajnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura biće od 12 do 18, a najviša dnevna od 25 do 27 stepeni.Od utorka do petka, takođe će biti promenljivo oblačno, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 24 do 28 stepeni.Žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Add Comment