VODITELJKA JE PITALA DOKTORKU KISIĆ DA LI ĆE BITI NOVA MINISTARKA ZDRAVLJA! Nakon odgovora nastao je muk!

Dr Kisić Tepavčević je govorila o epidemiološkoj situaciji, ličnoj odgovornosti “koja je ključna”, ali i o tome kako putovati dok pandemija Kovida-19 traje.Epidemiološka situacija u Srbiji je sve bolja, aktivnost korona virusa slabi, sada moramo da se vraćamo uobičajenim životnim aktivnostima, ali ne smemo da zaboravimo da je sada najvažnija lična odgovornost.

O tome danima pričaju lekari u našoj zemlji, a večeras je govorila i epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, sve dok nije usledilo jedno pitanje koje ju je, čini se, pomalo zbunilo.

Osim da Kovid-19 polako ali sigurno postaje ružna prošlost, šuška se i da će jedna od dama sa prve linije fronta i članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa možda sesti u ministarsku fotelju.Gostujući u emisiji “Crvena linija” na N1, dr Kisić Tepavčević je govorila o epidemiološkoj situaciji, ličnoj odgovornosti “koja je ključna”, ali i o tome kako putovati dok pandemija Kovida-19 traje.

  • Sa aspekta putovanja, bezbednije je ići sa članovima porodice ličnim prevoznim sredstvom odnosno automobilom, a ne autobusom ili avionom. Ako govorimo o smeštaju, bolje je da bude privatni, a ne hotelski. Drugim rečima, poželjno je da budemo smešteni tamo gde je manji broj ljudi. Naravno, važno je kontinuirano pratiti epidemiološku situaciju u zemlji u kojoj boravimo – objasnila je doktorka.

Na kraju emisije usledilo je pitanje zbog kojeg je na momenat – zaćutala. Da li se može očekivati da nakon izbora jednom uđete u Vladu Srbije, kao ministarka zdravlja?

  • Ne znam kakvo je to pitanje i kako ima veze sa letovanjima? Ja se nadam se da ću ove godine otići na odmor i da ću se odmoriti – kratko je rekla Kisić Tepavčević.

Podsetimo, slično pitanje postavljeno joj je nedavno i u emisiji “Hit tvit” na televiziji “Pink”. To zanima medije, ali ja sam dosadna osoba, pa pokušavaju razne stvari da izvuku. Niti sam razmišljala niti me neko pitao da li bih bila ministar zdravlja u Vladi – rekla je ona tada.

(Espreso.rs)

Add Comment