Važno da znate ako još niste dobili 100 evra! Stigle informacije i za uplate na namenski račun

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.Oko 500.000 građana dobija svakodnevno pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivrednosti, a dok nekima od njih uplata stigne bez opisa, drugi dobijaju poruku sa naznačenim: covid 19 uplata.

Ukoliko vam ne stiže poruka od banke, u dva koraka možete da proverite da li je novac uplaćen. Potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/, ukucate u status vaše prijave matični broj i broj lične karte.

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.Kako do sredstava na namenskom računu.Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

“Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Važno.To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobijete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.

Loading...

Add Comment