VODIČ ZA LETOVANJE BEZ PARA! Evo GDE nude besplatne ležaljke i smeštaj da bi spasli sezonu!

Od kada je počela pandemija koronavirusa, Srbi su masovno počeli da iznajmljuju vikendice i kuće sa dvorištem na planinama i u selima, a smeštaj u prirodi je gotovo nemoguće naći jer su gotovo svi kapaciteti popunjeni do septembra. Međutim, zemlje u kojima naši građani tradicionalno letuju utrkuju se da privuku svakog gosta kako bi spasle letnju sezonu. “Alo!” vam donosi detaljan pregled ponuda za letovanje u inostranstvu, međutim, ne zaboravite da uz primamljive ponude ide i obavezno testiranje na koronavirus.

Italija: Svim turistima avio-karta i boravak u hotelu

Iako spada u zemlje sa najvećim brojem zaraženih koronavirusom, Italija se sprema da posle 15. juna otvori granice i za turiste iz zemalja koje nisu članice EU. Već su donete i mere za privlačenje gostiju, a čelnici ostrva Sicilija osmislili su jedinstven program – gostima plaćaju polovinu avio-karte, jedno noćenje u hotelu i poklanjaju besplatnu kartu za posetu nekoj atrakciji po izboru. Kako je već sada poznato, za svaka tri noćenja u hotelu, turistima će biti pokrivena cena iznosa jedne noći.

Aleksandar Seničić, direktor YUTA, navodi da bi svi oni koji se odluče za letovanje u inostranstvu morali da računaju na veće cene prevoza u odnosu na prošlu godinu. – Cene aranžmana koji su do sada ugovoreni i unapred plaćeni trebalo bi da ostanu nepromenjene. Prevoz može biti problem, jer se zahteva da svako drugo mesto u autobusu bude prazno. Cena bi morala da bude bar dvaput veća, a to bi isto važilo i za avione – navodi Seničić.

Grčka: Letovanje u špicu sezone za manje od 300 evra

U Grčkoj je otvaranje granice za srpske turiste planirano 15. juna, a tamošnji hotelijeri ne kriju da se raduju dolasku naših gostiju. Cene su i za 50 odsto manje u odnosu na prošlu godinu, a u centru Paralije u špicu sezone moguće je pronaći luksuzne apartmane u kojima se gostima osim korišćenja roštilja nudi i besplatno igranje video-igara po ceni od samo 300 evra za deset dana.

Bugari nude besplatne ležaljke i suncobrane.Kako bi ohrabrila turiste da dođu na letovanje, bugarska letovališta nude besplatne ležaljke i suncobrane za sve goste od 1. juna, za kada je planirano da sezona zvanično počne. Bugarski turistički radnici ističu da ove godine najviše računaju na turiste iz regiona, pogotovo iz Srbije, i napominju da je prosečna cena ležaljki na plažama prethodnih godina bila pet evra, što bi mogla da bude velika ušteda ukoliko računate da prosečan odmor traje deset dana.

Turska: Najbezbednije letovanje u Evropi

Turske vlasti su odlučile da u fokus radi privlačenja turista postave zdravstvenu bezbednost, pa će hoteli i restorani ove letnje sezone morati da ispune čak 132 kriterijuma za rad. Prvi gosti iz inostranstva očekuju se narednog meseca, a tamošnji hotelijeri navode da se uprkos tome što će dobro poznati švedski stolovi u hotelima biti zamenjeni pripremljenim jelima koji će goste čekati na stolovima „turski standard“ letovanja neće izgubiti.

Crna Gora je jedna od zemalja najmanje pogođenih koronavirusom, a tamošnji hotelijeri upravo u toj činjenici vide šansu za dolazak turista. U toj susednoj zemlji plaže su otvorene juče, a tamošnji hotelijeri su odlučili da ponude velike popuste za sve turiste koji se odluče na letovanje u Crnoj Gori. Kako ističu u JP „Morsko dobro“, da ne bi došlo do širenja zaraze na plažama naloženo je da na svakih 16 kvadratnih metara budu postavljanje dve ležaljke i jedan suncobran, koji će biti dezinfikovani na dnevnom nivou. Ista mera važi i za one koji budu želeli da se na plaži odmaraju na svojim peškirima.

Add Comment