OD DANAS SE MENJAJU PRAVILA: 3 miliona građana se prijavilo za 100 evra, a evo kako sve ide nadalje

Podsećamo da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Republici Srbiji.Za manje od 38 sati sati 3.000.000 građana se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra.

Stigli smo do tri miliona prijavljenih gradjana za novčanu pomoć od 100 evra, i to isključivo putem elektronskih prijava. Ovo je presek prijavljenih gradjana u 21.30h, dakle za manje od 38 sati rada portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs. Od sutra ujutru počinje da radi i kontakt – centar gde ćete imati priliku da se prijavite telefonskim putem. – ministar Mali objavio je na instagramu.

Podsećamo da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Republici Srbiji. Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

U cilju podrške svojim građanima u vremenima krize izazvane epidemijom novog virusa Covid-19, Vlada Republike Srbije donela je odluku da svim punoletnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

(Espreso.rs/Večernje Novosti)

Add Comment