POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA POMOĆ OD 100 EVRA! Siniša Mali objavio detalje, možete se prijaviti na OVAJ NAČIN!

Mali je saopštio da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra.Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Srbije, gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije saopštio je najnovije detalje vezane za dodelu državne pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

Mali je saopštio da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra preko adrese idp.trezor.gov.rs. Nedavno smo pisali o svim nedoumicama koje su građani imali u vezi sa pomoći države, a odgovore možete pogledati OVDE.

Kako građani mogu da se prijave?

Svi primaoci penzija i primaoci novčane socijalne pomoći će automatski biti prijavljeni za dobijanje novčane pomoći, tako da nije potrebno da se prijavljuju. Pod primaocima penzija smatraju se i korisnici privremene naknade – invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti. Ostali punoletni građani Republike Srbije, koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, mogu da se prijave putem portala Uprave za trezor, ili putem kontakt – centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja.

Kada će početi isplata?

Isplata za primaoce penzija i primaoce novčane socijalne pomoći će početi 15. maja 2020. godine. Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što državljanin podigne novac.

Isplata za sve druge punoletne građane Republike Srbije, koji su se prethodno prijavili preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt – centra, počeće najkasnije 01. juna 2020. godine.

Kako će dobiti novac državljanin koji nema tekući račun?

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun. Nakon toga, račun će automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon što državljanin podigne novac, namenski račun će biti ugašen.

Da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja?

Sredstva sa namenskog računa se podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, će biti ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva.Ukoliko je državljanin novac primio na svoj tekući račun, koji je prethodno već bio aktivan, sa njime može da raspolaže kao što to i inače čini.

Add Comment