DOKTORKA KISIĆ JE UPRAVO SAOPŠTILA NAJNOVIJU ODLUKU U SRBIJI: Bez ovoga niko neće smeti!

Doktorka je upitana da prokomentariše ličnu odgovornost naših građanu u poslednja 48 časa.

  • Polazimo od toga da nam je najvažnije naše zdravlje i naših najbližih i da ćemo se tako ponašati – kaže ona.

Osvrnula se na učestale šetnje građana i njihov boravak napolju i istakla da nošenje maski nije obavezno ukoliko je neko otišao u šetnju sa osobama s kojima živi.

Dok je, s druge strane, u zatvorenom prostoru drugačije – U bankama, poštama, gradskom prevozu… Nošenje maski je obavezno kada smo u zatvorenom prostoru sa ljudima koje ne znamo, a to su mesta na kojima treba da pokažemo koliko smo odgovorni.

  • Trenutno je preporuka struke da osobe koje budu dolazile u našu zemlju treba da imaju nalaze testiranja PCR na prisustvo ovog virusa, ne starije od 72 sata. U narednim danima će to biti javno objavljeno ukoliko bude prihvaćena preporuka. Kakvi god da budu uslovi za ulazak u neku zemlju, ništa ne može da zameni lične mere koje sami sprovodimo – objašnjava Kisić.
  • Komercijalno testiranje na virus će biti dostupno kada se potrebe za tim iskažu. Pre svega, biće za putnike u međunarodnom saobraćaju, imajući u vidu činjenicu da se aerodrom otvara 18. maja. Prema tome, do tog datuma bi trebalo da budu definisani svi uslovi i mogućnosti za ovakvu vrstu testiranja – zaključuje doktorka.

Kada se radi o putovanjima i letovanju, doktorka kaže da je sve u domenu naše lične odgovornosti i navodi da će ona svoj godišnji odmor provesti u Srbiji.

(Espreso.rs/Republika.rs)

Loading...

Add Comment