NIKOLA JE ĆERKI KUPIO KARTICU ZA MOBILNI: Kad je video poruku koja joj je stigla na VIBER, odmah mu je POZLILO!

Nikola Dragović, otac maloletne devojčice, samo je jedan od roditelja koji je pravovremenom reakcijom zaštito svoje dete od seksualnih predatora.

Danas, više nego ikada, roditelji imaju osnovani strah od internet predatora i pedofila koji vrebaju svaku priliku da nađu žrtvu. Načini na koji dolaze do dece su razni, od vrebanja na društvenim mrežama, do praćenja u javnosti i slanja eksplicitnih poruka.

Nikola Dragović, otac maloletne devojčice, samo je jedan od roditelja koji je pravovremenom reakcijom zaštito svoje dete od seksualnih predatora.

Kada je kupio telefonsku karticu za svoju maloletnu ćerku, Nikola nije ni slutio da će u roku od nekoliko minuta po aktiviranju broja dobiti poruku od koje se svakom roditelju otvara zemlja pod nogama. Naime, po aktiviranju Vibera, svega nakon nekoliko trenutaka, na novi broj njegove ćerke je stigao niz poruka od nepoznatog muškarca.

“Ćao. Mnogo si lepa. Da li bi htela da se upoznamo. Odakle si?”

Kako je rekao za “Blic”, od kupovine kartice do aktiviranja nije prošlo ni sat vremena.”Karticu smo kupili na jednoj od trafika u naselju Braća Jerković. Stigli smo kući i za nekih 45 minuta uzeo sam da joj instaliram viber, a kako pri instalaciji morate da odgovorite na pitanje da li je korisnik mlađi ili stariji od 16 godina, upravo misleći na zaštitu deteta, izabrao sam opciju DA, budući da je mlađa od ponuđenih godina.

Kada se Viber aktivirao, u roku od 30 ili 40 sekundi, počele su da stižu poruke”, započeo je on svoju priču.Kada je video sadržaj poruka, nije se puno dvoumio, te je rešio da momentalno obavesti policiju, nakon čega je preduzeo još jedan korak.

“Nisam odgovarao na poruke nego sam odmah okrenuo 192 da prijavim, pa su mi oni rekli da prijavim to putem mejla upravi za Visokotehnološki kriminal, što sam i uradio. Odmah nakon toga sam izbacio i post na Fejsbuk”.

Brzom reakcijom MUP-a Srbije, ali i aktivizmom Fejsbuk prijatelja, predator je pronađen već istog dana. Kako se ispostavilo, navodno je u pitanju osoba koja je odranije poznata policiji. Ostale informacije Nikola još uvek nema.

“Šta je on rekao ne znam, u vezi njega nemam nikakvu informaciju sem da im je poznat odranije. I veze nemam kako je došao do broja. Kako su mi neki stručni ljudi pojasnili, do broja je došao hakerisanjem. Ova pobeda, možda mala ili ne, pokazala je da možemo sve ako smo zajedno”, rekao je Nikola na kraju svog razgovora.

(Espreso.rs/Blic)

Add Comment