AUSTRIJSKA VLADA DONELA ODLUKU NA KOJU NEĆETE OSTATI RAVNODUŠNI! Pogledajte čega su se setili

Austrijska vlada donela je odluku da za vreme trajanja krize preuzme fiksne troškove preduzeća kako bi im pomogla u krizi nastaloj zbog epidemije korona virusa.

Austrijski vicekancelar Verne Kogler i ministar finansija Gernot Blimel izjavili su da je Austrija dobro savladala zdravstvenu krizu i da sada sledi borba protiv ekonomske krize.Novina u merama pomoći privredi je preuzimanje fiksnih troškova.

Ssto je veći gubitak obrta to će biti veća pomoć države u pokrivanju fiksnih troškova, najavili su dodajući da su uvereni da je taj model efikasan.Blimel je rekao da kriza još duže nije završena i da je jasno da će ekonomska kriza sigurno dugo da traje.

“Još ne znamo koliko će negativno uticati na privredni rast. Postoji, međutim, mogućnost da Austrija iz krize izađe bolje nego druge zemlje”, kazao je Blimel.

Ssto se tiče pomoći u pokrivanju fiksnih troškova, to podrazumeva kiriju, kamate, osiguranje i propalu robu, predviđeno je da nadoknada ide do 75 odsto.

Novina je da će već ove godine biti isplaćen deo novca neposredno po podnošenju zahteva, a što je moguće od 20. maja.Prva isplata i to jedne trećine novca usledite nakon najviše deset dana, dok ostatak treba da bude u avgustu.Inače, pomoć se daje za tri meseca od uvođenja kad su uverene mere zbog korona virusa sredinom marta.

(Espreso.rs/Agencija)

Add Comment