VUČIĆ VIŠE PUTA PITAO LEKARE DA LI JE MOGUĆE UBLAŽITI POLICIJSKI ČAS ZA 1. MAJ – EVO ŠTA SU MU ONI ODGOVORILI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na sednici Krizbnog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati Srbija u više navrata pitao lekare da li je moguće da mere za predstojeće prvomajske praznike budu ublažene, saznaje Informer.rs!

Kako saznajemo, Vučić je više puta pitao lekare, članove Kriznog štaba, da li treba “olabaviti mere” za 1. maj, ali je većina stručnjaka bila izričito protiv.Konačna odluka o eventualnom ublažavanju već donetih mera o trajanju zabrane kretanja za predstojeći vikend, prema našim saznanjima, biće doneta sutra.

Podsetimo, trenutno je na snazi odluka o zabrani kretanja od četvrtka, 30. aprila, od 18 časova, do ponedeljka, 4. maja do pet časova, a kako sada stvari stoje, to bi trebalo da bude i poslednji toliko dug policijski čas zbog pandemije, jer se od naredne nedelje očekuje povratak mnogih na posao, početak rada vrtića i kafića, naravno uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra.

Od ponedeljka su na snazi delimično ublažene mere, pošto su počele da rade pijace u zatvorenom prostoru, frizerski i saloni lepote, teretane i fitnes centri. Naravno, svi koji se vraćaju poslu moraće da poštuju fizičku razdvojenost, kao i da nose masku i rukavice. Frizeri i kozmetičari čiji posao zahteva bliski kontakt s klijentima trebalo bi da nose i vizir.

Takođe, građani stariji od 65 godina od ponedeljka mogu u šetnju svakog dana, i to sat, umesto dosadašnjih 30 minuta, u periodu između 18.00 i 1.00, a najviše 600 metara od svojih kuća.

Kako je Informer.rs ranije danas objavio, jedan od predloga za ublažavanje policijskog časa bio je da se, ipak, uvede zabrana kretanja kao i prethodnog vikenda, odnosno od petka u 18 časova do ponedeljka u pet ujutru, s tim što bi u tom slučaju 1. maja bio zabranjen pristup svim izletištima i većim otvorenim prostorima. U tom slučaju policijski čas bi trajao 59 sati.

Loading...

Add Comment