U NEMAČKOJ SE UPRAVO DESILO NEŠTO UŽASNO! Zbog ovoga svi treba da budemo zabrinuti!

U Nemačkoj je broj potvrđenih slučajeva korona virusa povećan za 1.144 – na 156.337, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Broj preinulih od korona virusa povećao se za 163 – na 5.913, prenosi Rojters.Vodeći nemački i svetski virusolog Kristijan Drosten u ekskluzivnom intervjuu za “Gardijan” priznaje da se plaši drugog smrtonosnog talasa virusa, objašnjava u čemu je prednost Angele Merkel u odnosu na ostale svetske lidere i zašto ne spava zbog “paradoksa prevencije”.

1.Nemačka od ponedeljka postepeno se ukidaju ograničenja? Šta će se dalje dešavati?

“U Nemačkoj trenutno vidimo poluprazna odeljenja intezivne nege. To je zato što smo rano i široko započeli dijagnostiku i zaustavili epidemiju – odnosno reprodukcijski broj, ključnu meru širenja virusa, doveli ispod jedan. Ono što ja nazivam “paradoks prevencije” izaziva sada nezadovoljstvo. Ljudi tvrde da smo preterano reagovali. Postoji politički i ekonomski pritisak da se vratimo u normalu. Savezni plan je postepeno ukidanje ograničenja, ali su savezne države postavile svoja pravila, bojim se da ćemo priustvovati slobodnom tumačenju tog plana. Brinem se da će reprodukcijski broj ponovo početi da raste, i da ćemo imati drugi talas”, rekao je prof. dr Kristijan Drosten, direktor Instituta za virusologiju bolnice “Charité” u Berlinu.

(Espreso.rs / Agencije)

Loading...

Add Comment