RUSKOG LEKARA ZAPREPASTILA JEDNA POJAVA U ITALIJI! Vratio se iz Bergama i sada je siguran da je u startu NAPRAVLJENA STRAŠNA GREŠKA!

Ruski epidemiolog Aleksandar Semjonov, zamenik direktora Instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Paster iz Sankt Petersburga, bio je deo ruskog tima lekara u Bergamu, žarištu koronavirusa u Italiji.Semjonov se nedavno vratio iz Italije, gde je primetio da je “klinička slika infekcije koronavirusom u evropskoj populaciji izgleda nešto drugačije nego što je bila u Kini” i da je evropski lekare u jednoj meri usporilo i na pogrešan trag navelo to što su se u startu epidemije vodili i isključivo oslanjali na kinesko iskustvo i podatke kada je uticaja korone na organizam u pitanju.

Napomenuo je da se kod Evropljana bolest manifestuje na drugačiji način„Ono što ovaj virus razlikuje od većine drugih respiratornih virusa jeste, prvo, njegova sposobnost da inficira različite organe i organske sisteme u našem telu. Nisu pogođeni samo respiratorni trakt, već i bubrezi i jetra, i nervno tkivo, gastrointestinalni trakt”, rekao je Semjonov, naglašavajući i da virus veoma deluje na nervni sistem.

Takođe, prema Semjonovu, italijansko iskustvo je pomoglo „da shvate koliko su efikasni pojedini terapijski režimi“.

“Pre toga, u osnovi su se svi vodili kineskim i korejskim iskustvom, gdje je jaka tradicionlana medicina i teško je za nas u Evropi bilo da odvojimo zrno od kukolja”, objasnio je.

Ranije, glavni pulmolog Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, član dopisnika Ruske akademije nauka Sergej Avdeev, govorio je o retkim simptomima KOVID-19, koji se mogu javiti kod nekih pacijenata. Prema njegovim rečima, osip na koži može signalizirati infekciju koronom.

Add Comment