VUČIĆ OBJAVIO NAJBOLJE MOGUĆE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! Ovo nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Podelićemo 100 evra svima kojima je pomoć potrebna i koji to žele, i ne želimo da se bavimo kampanjom i komentarima pojedinaca – istakao je.Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas da će Srbija biti prva ili druga u Evropi po stopi rasta, ali i visini primanja.

  • Moja procena je da ćemo biti prvi ili drugi u Evropi ove godine po stopi rasta, ali i po visini primanja. Ako pogledate zemlje u okruženju, sa kojima se često poredimo, već se smanjuju plate za javne funkcionere, pa za javni sektor, da li će pet, 10, 15 ili 20 odsto… Mi o tome, u ovom trenutku, ne razmišljamo – rekao je Vučić za TV Pink.

Kao što, kaže, nismo razmišljali ni o pomoći MMF-a ni EU, jer nemamo poremećaje platnog bilansa, već imamo stabilne finansije, značajne rezerve, kao i značajne rezerve zlata i dobru fiskalnu situaciju u NBS.

Vučić je rekao i da država želi dodatno da podrži preduzeća i da su već počeli da se odobravaju povoljni krediti za likvidnost preko Fonda za razvoj, a uskoro počinje i isplata minimalnih zarada, kao direktna pomoć poslodavcima.

  • Mislim da je privreda zadovoljna i da smo u izuzetnim uslovima doneli odlične mere – rekao je Vučić.

Dodao je da se povela “hajka i haranga” oko najave da će građani dobiti po 100 evra, te da su neki neki govorili da je to poniženje za građane.

  • A, kada smo rekli da će svi penzioneri, i oni koji primaju socijalnu pomoć, to dobiti. Onda su, zamislite cinizma, neki, koji su toliko bogati, da će ih uzeti da bi ih dali u humanitarne svrhe.Što niste dali 100 miliona evra u humanitarne svrhe? Ja neću da uzmem 100 evra, jer je mozda potrebnije za neko mikropreduzeće, frizerski salon… – rekao je Vučić.

Ponovio je da će penzioneri 15. maja dobiti najavljenu pomoć od 100 evra, a svi ostali punoletni građani mogu veoma lako da se prijave za tu pomoć.

  • Podelićemo 100 evra svima kojima je pomoć potrebna i koji to žele, i ne želimo da se bavimo kampanjom i komentarima pojedinaca – istakao je predsednik Vučić.

(Espreso.rs)

Add Comment