HITNO, OGLASILA SE DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ovo su najnovije informacije o KORONI!

Navela je da su sve njene kolege u Nišu i ostatku juga zemlje radile i rade jedan mukotrpan i odličan posao.Krizni štab završio je svoj posao na jugu Srbije, ali epidemija, kao ni u ostalim delovima zemlje, ni ovde nije završena, izjavila je danas članica Štaba za Nišavski i Toplički okrug Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za medije nakon sastanka Kriznog štaba kazala da onog momenta kada su došli na jug Srbije izgledalo kao da u tom delu zemlje postoje žarišta koja plamte.

“I jeste bilo tako, ali ne zbog širenja virusa u populaciji, već u određenim institucijama gde se nalazi populacija koja je osetljiva, što je specifično jer se u ovom delu Srbije nalaze institucije koje imaju najveće kapacitete za te grupe”, kazala je Kisić Tepavčević.

Navela je da su sve njene kolege u Nišu i ostatku juga zemlje radile i rade jedan mukotrpan i odličan posao.

“Od momenta kada smo došli bio je cilj da koncentrišemo sve naše snage na identifikaciju problema i da ih zajedno rešavamo. Pod rukovodstvom ministra u roku od odmah se završavalo. Efekte rada smo odmah mogli da vidimo, a mi danas smo rekli da smatramo da smo završili svoj posao ovde, ali nažalost epidemija, kao i u ostatku zemlje, nije završena”, kazala je.
Kisić Tepavčević navodi i da članovi Kriznog štaba jesu optimisti povodom svega što je urađeno, ali da ih je i strah da se ne pokvari sve što je do sada urađeno.

“Imamo preveliku želju da sve bude kao pre epidemije i to unosi veliku bojazan jer bismo lako mogli da pokvarimo sve što smo uradili. Potrebno je da sa dozom opreza se ponašamo i da na taj način dočekamo kraj ove epidemije”, navela je Kisić Tepavčević.

(Espreso.rs / Tanjug)

Add Comment