JAKO TEŠKE VESTI IZ NEMAČKE: Ovo bi moglo da ima posledice po CELU EVROPU

Kako prenosi Rojters, Ministarstvo je ukazalo i da je zatvaranje fabrika negativno uticalo na industrijsku proizvodnju, kao i da je opala potrošačka klima.Mere za suzbijanje pandemije korona virusa pogodile su naročito teškom nemačke sektore usluga i trgovine na malo, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo finansija u svom mesečnom izveštaju.

Kako prenosi Rojters, Ministarstvo je ukazalo i da je zatvaranje fabrika negativno uticalo na industrijsku proizvodnju, kao i da je opala potrošačka klima.

“Povećana neizvestnost u pogledu budućeg zaposlenja zamaglila je odnos sklonosti potrošača da kupuju i očekivanja prihoda”, kaže se u izveštaju.Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je “veoma zabrinuta” zbog mogućeg slabijeg poštovanja mera ograničenja uvedenih zbog pandemije novog korona virusa u Nemačkoj.

Nemačka, kao i Danska i Norveška, danas su nastavile sa otvaranjem radnji i službi koje nisu samo za vitalne potrebe gradjana.Nemačka je nakon četiri nedelje napravila prvi korak ka popuštanju mera uvedenih zbog pandemije korona virusa.

Kako navodi Frans pres, Merkel je u razgovoru sa članovima svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) rekla da je zabrinuta zbog sve većeg nepoštovanja pravila društvenog distanciranja, kao i da se samo razgovara o mogućnostima ukidanja te mere.

“Ono što je sada važno jeste razvoj situacije do 30. aprila, datuma isteka važećih pravila zaštite”, rekla je ona tokom razgovora na daljinu.

(Espreso/Tanjug)

Add Comment