NEMA POVRATKA NA STARO Kad nam ukinu vanredno stanje, imaćemo i dalje na snazi neke mere

Krizni štab pravi projekcije za Srbiju.Mi imamo i vanredno stanje i proglašenje epidemije od posebnog značaja. Odjava epidemije će se desiti kada ne bude obolelih uopšte. Tokom leta ćemo da istestiramo imunitet populacije, to moramo da uradimo kako bismo znali koje ćemo korake da preduzimamo kasnije – rekao je na današnjoj konferenciji za medije dr Predrag Kon.

Kako kaže, do tada će biti poznato mnogo više o virusu.

  • Paralelno s našim podacima i podacima iz sveta, smatramo da je prerano testiranje otpočeti odmah, treba sačekati kraj epidemije da bismo imali realnu sliku imuniteta.

Na pitanje o tome da li će mere trajati i posle ukidanja vanrednog stanja, rekao je da će mere trajati, ne kakve su sada, ali će se znati šta će se obavezno primenjivati, a šta će biti preporučeno.

  • Imali smo jak otpor stanovništva kad su škole bile u pitanju, pa smo doneli odluku da đaci ostanu van škola do kraja gašenja potencijala virusa. Ministarstvo prosvete se priprema za završetak školske godine. Realno je da ćemo sredinom maja početi o tome da raspravljamo, kad budemo smirili situaciju u zemlji – rekao je dr Predrag Kon.
Loading...

Add Comment