DA LI JE TOKOM POLICIJSKOG ČASA DOZVOLJENO BACANJE ĐUBRETA? Ovo ste se sigurno pitali, IMAMO ODGOVOR

Dakle, Beograđani, dobro se organizujte i razmislite gde ćete odlagati svoje smeće u naredna tri i po dana pošto ga za to vreme nećete moći odneti do kontejnera.S obzirom na to da nam predstoji najduži policijski čas do sada, u trajanju od 84 sata, ili čak tri i po dana, pojedini građani su s punim pravom postavljali pitanje “na koji način će za to vreme biti organizovano odnošenje smeća”.

Bilo je onih koji su smatrali da je ova “stavka” dozvoljena s obzirom da se kontejneri nalaze praktično ispred svih kuća i zgrada, dok su drugi tvrdili suprotno.

Ne postoji posebna odluka o tome, ali svakako je da se podrazumeva da niko ne sme biti na ulicama kada je na snazi policijski čas, ukoliko nema odgovarajuću potvrdu za rad ili odlazak kod lekara, pa makar to bilo i bacanje đubreta do najbližeg kontenjera – objasnili su iz MUP-a Srbije za “Blic” i tako razrešili ovu dilemu.

Na drugoj strani, iz JKP “Gradska čistoća” su rekli za “Blic” da oni bez obzira na zabranu kretanja i policijski čas, rade, tačnije kontejneri se prazne svakoga dana ili večeri. Svakako da se očekuje da će manje posla biti za radnike “Gradske čistoće” u naredna tri dana, te će njima u tom smislu posao biti olakšan.

Kao i prošlog ponedeljka, samo sada u utorak, mi ćemo raditi sa većim kapacitetima jer se očekuje jednostavno veća količina otpada s obzirom na to da prestaje policijski čas, te će ljudi koji su gomilali svoj otpad sada moći da ga odlože – rekli su iz JKP “Gradska čistoća”.
Dakle, Beograđani, dobro se organizujte i razmislite gde ćete odlagati svoje smeće u naredna tri i po dana pošto ga za to vreme nećete moći odneti do kontejnera.

I prethodnih nedelja kada je na snazi bio policijski čas, viđeni su pojedini sugrađani koji su velike kese ostavljali u hodnik zgrade, ispred svojih vrata. Međutim, jedna bistra Beograđanka je pronašla “caku” kako ne biste bili zatrpani đubretom.

Imam psa, a kako sada postoje termini za izvođenje ljubimaca, onda tu priliku koristim i da bacim đubre u obližnji kontejner. Par puta sam na taj način pomogla komšijama, a jednom su se i oni ponudili da prošetaju mog psa kako bi se otarasili smeća – ispričala je studentkinja sa Banjice

(Espreso.rs/Blic)

Add Comment