NEMA ŠANSE DA USPETE DA POGODITE: Evo čime se ranije bavila doktorka Darija Kisić Tepavčević

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog koja je preko noći postala poznata u čitavoj Srbij, u mladosti je uživala u bavljenju jednim zimskim sportom. Ona je tokom odrastanja uživala u umetničkom klizanju, ali je na kraju izabrala medicinsku karijeru.Bila je premlada da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine, kako su preneli neki mediji, ali su joj upravo čuvene igre u Sarajevu probudile interesovanje za ovaj sport.

Ona danas radi kao zamenica direktora na Institutu za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” i članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa, uz to i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu koji je završila sa prosekom 9,60.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rođena je 1975. u Sarajevu. U prvim danima rata, kada je imala 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je iz Sarajeva u Bileću, rodno mesto njenog oca. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila među najboljim đacima.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom u Beograd. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a i doktorirala je na temu: ”Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom”.

(Espreso.rs/SrbijaDanas)

Loading...

Add Comment