STEVANOVIĆ OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI SLEDEĆEG VIKENDA: Dobro zapamtite njegove reči!

Stevanović je naveo da je ograničen broj infektologa, ali kada se desi nešto ovako, infektolozi se šalju u druge bolnice gde obučavaju kolege.Povećani broj obolelih od novog korona virusa je rezultat našeg ponašanja u prethodnih pet do sedam dana, izjavio je sinoć direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

“Videćemo za sledeći vikend kakvi smo bili ovog vikenda. Ako je manji broj, onda smo bili dobri. Brojke govore da smo u ponašanju bili loši prethodni vikend”, rekao je Stevanović.

Gostujući na tv Prva, on je kazao da je od početka epidemije novog korona virusa mobilisan čitav zdravstveni sistem, a da na Klinici radi 40 odsto personala koji nikada pre nisu radili na Infektivnoj klinici.

Stevanović je naveo da je ograničen broj infektologa, ali kada se desi nešto ovako, infektolozi se šalju u druge bolnice gde obučavaju kolege.

Govoreći o obolelim zdravstvenim radnicima, Stevanović je rekao da je upalu pluća ima jedan lekar, dok tri medicinske sestre imaju lakšu kliničku sliku bolesti.

(Espreso.rs/Agenciije)

Add Comment