OVO JE MNOGE ZANIMALO! DA LI SE KORONA PRENOSI POLNIM PUTEM? Odgovor Kona će vas sve iznenaditi!

On je demantovao da polnim putem može doći do prenosa virusa i da tako nešto još nije dokazano

Gostujući na TV Pinku, voditeljka je postavila pitanje koje zanima kako građane u Srbiji, tako i građane šiom sveta doktorima večerašnje emislije, pitanje je glasilo, da li korona virus može da se prenese polnim odnosima.

Odgovor doktora Kona, razjasnio je dilemu cele nacije.

On je demantovao da polnim putem može doći do prenosa virusa i da tako nešto još nije dokazano, kao i da nema dokaza da može da se prenese sa majke na plod.

Podsetimo, doktor Predrag Kon je, povodom najnovijih rezultata o broju obolelih od koronavirusa u Srbiji rekao da podaci govore da smo zagazili u petu nedelju koja je ozbiljno pokazala da se ne šali.

-Nalazimo se u situaciji kada nije više dopušteno premišljati da li mere treba da se slušaju ili ne. Uvek postoji 10 posto onih koji ne prihvataju mere, ali je došlo vreme da i oni shvate da je neophodno da se prihvate poštovanja mera – rekao je dr Kon i istakao da se situacija i dalje prati ali da se virus više ne može kontrolisati.

Kako kaže, negde je čak ušao i u bolničke uslove, gde je, kako kaže, spremno dočekan i izbačen, ali dodaje toga će u narednom periodu biti još više.


-Što pre treba otkriti one koji su pozitivni i izolovati ih. Vrlo je vaćno da u bolnici ne sme da radi bilo ko ko ima neki simptom respiratorne infekcije – rekao je dr Kon.

Podsećanja radi, u Republici Srbiji je do 15 časova 5. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 959 osoba od kojih je 284 pozitivno.

(Espreso.rs/Srbija Danas)

Loading...

Add Comment