STUDENT MEDICINE OTKRIO PRAVU ISTINU O DR STEVANOVIĆU: Srbija ovo MORA DA ZNA

Studenti su osudili kritike na račun doktora Stevanovića

Doktor Goran Stevanović je izazvao pažnju svojim pojavljivanjem ne samo zbog stručnosti koju poseduje već i jučerašnjeg nastupa kada je napustio konferenciju za novinare jer je bilo više smrtnih slučajeva nego prethodnih dana te je upozorio da ćemo imati sličan scenario kao u Italiji i Španiji upravo zbog neodgovornog ponašanja građana.

Takođe, upravo zbog jučerašnjeg nastupa su ga mnogi iskritikovali na društvenim mržama.

Međutim, njegovi studenti sa Medicinskog fakulteta su stali u odbranu profesora Stevanovića.

Dakle, oni su napisali kako mu pružaju maksimalnu podršku zbog prozivki koje je dobio na svoj račun.

Dodali su da je pre svega doktor Stevanović dobar čovek i prava osoba koju je Vlada Srbije izabrala za člana kriznog štaba.

Studenti su kazali da profesoreva stručnost nikada nije bila sporna, pogotovo njegovo znanje i kredibilitet te su iskritikovali one koji su mu uputili reči koje nisu bile na mestu.

Podsetimo, Doktor Stevanović je rođen 1972. godine u Beogradu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu, kako ističe u biografiji priloženoj uz doktorsku disertaciju, sa odličnim uspehom.

Medicinski fakultet u Beogradu upisao je školske 1990/91. i diplomirao 1. jula 1996. godine sa prosečnom ocenom 9,42. Tokom studija, navodi, objavio je nekoliko stručnih radova na studentskim kongresima i časopisu „Medicinski podmladak“.

foto: Printscreen
Poslediplomske studije iz oblasti Imunologije upisao je školske 1996/97. godine i 20. juna 2002. sa uspehom odbranio magistarsku tezu pod nazivom “Neadekvatna sekrecija antidiuretskog hormona kod obolelih od gnojnog bakterijskog meningoencefalitisa”,

Prvu godinu specijalističkih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu iz oblasti Infektologije upisao je školske 1997/98. godine i specijalistički ispit položio sa odličnim uspehom 30. oktobra 2001. godine.

Od 2003. godine radi kao asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na predmetu Infektivne bolesti. Doktorirao 2012. sa tezom „Klinički značaj vanplućne tuberkuloze u diferencijalnoj dijagnozi nejasnog febrilnog stanja“. Mentor mu je bio dr Mijomir Pelemiš.

U zvanje docenta na katedri za infektivne bolesti izabran u julu 2013. godine.

Navodi da je objavio više stručno-naučnih radova kao autor ili koautor u časopisima sa recenzijom i na međunarodnim i domaćim kongresima.

Sekretar Srpskog udruženja za antimikrobnu hemoterapiju.

Zaposlen u Institutu za infektivne i tropske bolesti Kliničkog Centra Srbije od 24. avgusta 2000. godine, a sada je na funkciji direktora ustanove.

(Espreso.rs)

Add Comment