SVI ČEKAJU DA VRUĆINE UBIJU VIRUS, A SADA JE JASNO: Ruski virusolog otkrio šta će biti sa koronom na LETO

Leti epidemija virusa korona može da krene da pada

Vodeči stručnjak Naučno-istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju u Rusiji, Nikola Nikolaj Aleksandrović Mališev otkrio je šta će biti sa virusom korona na leto.

  • Leti epidemija virusa korona može da krene da pada – rekao je Nikolaj Aleksandrović Mališev kratko, ali samouvereno.

To je prognoza iskusnog virologa koji je nekoliko decenija radio na borbi protiv infekcija i nastavlja da radi do danas.


A na pitanje, kojim lekovima danas leče ljude od koronavirusa (u Rusiji se više od 20 ljudi oporavilo), Nikolaj Aleksandrović je odgovorio:

  • Lekove i režim lečenja određuje Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije. To su antivirusni lekovi, i kao što je pokazala praksa lečenja u Kini i Rusiji, prilično su jaki i efikasni. Lekovi nisu domaći, već se uvoze – izjavio je on.

Dodao je da ti lekovi nisu na prodaju i apotekama i da ne građani ne bi smeli bez preporuke specijalista da uzimaju lekove.

  • I pri lečenju morate strogo slediti preporuke specijalista, a lice samo ne može uvek izabrati tok terapije i pravu dozu lekova. Kao što se često dešava: čovek pije lekove nekoliko dana, oseća se bolje i prestaje sa lečenjem. A virus može ponovo da dobije snagu, čak i više nego na početku bolesti. Danas lečenje pacijenata sa korona virusom može trajati dve ili tri nedelje, zavisno od težine stanja pacijenta – izjavio je on.

(Espreso.rs/Московский Комсомолец)

Add Comment