NAREDNA 24 SATA SU PRESUDNA Predsednik Vučić i premijerka Brnabić se obraćaju naciji i pokreću “kineski scenario”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić obratiće se naciji sutra u 18 časova, saznaje Alo.rs

Prema saznanjima do kojih je došao portal Alo.rs teme obraćanja biće situacija u vezi sa korona virusom, Kosovo i Metohija, ali i dezinformacije iz Crne Gore u vezi sa respiratorima.

Podsetimo, prethodno danas, savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević pomenula je mogućnost potpunog zatvaranja, odnosno stavljanja gradova po Srbiji u karantin.

Radi se naravno o gradovima koje je predsednik Vučić već naveo kao najveća žarišta korona virusa.

  • Beograd, Niš, Valjevo i Kikinda su najveća žarišta korona virusa. U narednih nekoliko dana donećemo odluku o eventualnim novim merama – rekao je predsednik Srbije tokom jučerašnjeg obilaska Štark arene gde se pakuje pomoć za najstarije građane Srbije.

Prema rečima savetnice predsednika Srbije, odluka o zatvaranju gradova po “kineskom scenariju” biće doneta u naredna 24 časa.

  • To je ono što su učinili u Kini tokom epidemije korona virusa. Zatvore se gradovi koji su žarišta i niko ne može da uđe niti da izađe iz tih mesta, osim uz posebne dozvole koje se izdaju u izuzetnim slučajevima. Ne mogu sa sigurnošću reći kakva odluka će biti doneta jer se situacija menja iz minuta u minut – izjavila je Vasiljević za TV Prva.

Alo.rs

Add Comment