PUTIN NEŠTO ZNA?! Lazanski svojim očima video šta se dešava na ulicama Moskve

Kaže da su Rusi organizovani u borbi protiv kronavirusa i da se život u ovoj zemlji odvija normalno

U Rusiji panike nema. Nisam video ni jednog prolaznika da nosi masku, restorani su puni, kafići rade, rekao je Lazanski komentarišući aktuelnu temu o koronavirusu koji je uneo paniku u većem delu sveta.

Ceo svet je u nekoj vrsti panike, gde kruže slike iz Njujorka, Čikaga, kao i iz mnogih evropskih metropola na kojima se vide prazni rafovi po prodavnicama, prazne ulice na kojima mogu da se vide samo ljudi sa maskama. I dok su Amerika u veći deo Evrope u panici, u Rusiji je od koronavirusa zaraženo svega 59-oro ljudi

Rusija je, recimo, do 5. marta imala samo četiri potvrđena slučaja – a od toga samo jedan u Moskvi, najvećem evropskom gradu nakon Istanbula.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski kaže da cifra od 59 nije velika ako se uzme u razmatranje celokupan broj stanvnika Rusije koji broji oko četiri miliona.

  • U Rusiji panike nema. Nisam video ni jednog prolaznika da nosi masku, restorani su puni, kafići rade. Moguće da su neke manifestacije otkazane, ali ta tema nije toliko zastupljena u medijima kao što je u ovom delu Evrope – rekao je Lazanski za Pink.

Kaže da su Rusi organizovani u borbi protiv kronavirusa i da se život u ovoj zemlji odvija normalno.

  • Mislim da su kopnenu granicu blokirali, proveravaju turiste i preduzimaju sve mere na nivou kompletne države. Mere su preventivne. Nisam video da su napravili neke restriktivne mere, ali vode računa ko dolazi iz Italije, zapadne Evrope – kaže Lazanski dodajući da su teme oko zlata i nafte vodeće teme o kojima se priča u Rusiji.

Lazanski kaže da se posledice koronavirusa u ekonomskom smislu osećaju u celom svetu, ali da u Rusiji je to svedeno na minimum.

  • Finasijski krah se oseća svuda, sve je povezano, pa i sa Rusijom – kaže Lazanski.

Kaže da je se u Rusi ponašaju u skladu sa odredbama koje su doneli i deluju preventivno.Evakuisali su svoje državljane iz drugih, bivših sovjetskih republika. Rusija postupa odgovorno, temljeno ali bez panike – rekao je Lazanski.

Alo

Loading...

Add Comment