OPŠTA POMAMA U JAGODINI ZA JEDNOM NAMIRNICOM: Tezge na pijaci su PRAZNE, svi veruju da ih OVO ŠTITI OD KORONE

Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu kojom je predsedavao predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma

Jagodina u vanrednom stanju, na gradskoj tržnici, najvećoj u ovom delu Srbije, mnogo tezgi je prazno, a najtraženiji je domaći beli luk, med, čajevi sa Rtnja…

U prodavnicama i danas ima mnogo kupaca, a ispred banaka su redovi.

  • Danas u Jagodini nije pijačni dan, ali je svejedno mnogo tezgi prazno, nisu ljudi izašli – rekli su prodavači na pijaci.

Prodavačica luka izjavila je da “beli luk ide odlično” jer u njega, kako je rekla “tradicionalno Srbi imaju poverenje za sve boljke”.

Cena mu je 700 dinara za kilogram.

Red je i ispred jedne banke, zaposleni se pravdaju da je tako da se u unutra ne bi skupljalo previše ljudi, pa se pušta po petoro, koliko ima slobodnih šaltera za isplatu i uplatu.

Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu kojom je predsedavao predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, a prisustvovali su i gradonačelnik Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog upravnog okruga Goran Milosavljević.

  • Sve mere državnih organa, po pitanju vanrednog stanja biće sprovedene, a grad, Centar za socijalni rad i Crveni krst angazovaće volontere za pomoć starim i bolesnim ljudima. Socijalno ugroženima i siromašnima deliće se hrana i sredstva za higijenu i dezinfeskciju – zaključeno je na sednici.

(Espreso.rs/Agencije)

Add Comment