“Dobio sam izveštaje bezbednosnih službi, biće problema!”

Vučić je rekao da je to sudbina jednog naroda koji je u teškoj situaciji u svakom pogledu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbi na Kosovu i Metohiji ne treba da brinu o snabdevanju namirnicima i drugim potrepštinama, jer će im država na sve moguće načine pomagati.

Upitan da li Srbija može da pomogne srpskom narodu na KiM, nakon što je vlada u Prištini zatvorila sve administrativne prelaze, vraćaju se građani sa srpskim dokumentima, počela nestašica… Vučić je rekao da je dobio izveštaj bezbednosnih agencija sinoć i jutros, i da vidi da je i šverc počeo sa cveta.

Rekao je da su dolazili Albanci koji su hteli da pokupuju svu robu sa severa.

“Pomagaćemo na sve moguće načine. To je moj odgovor, kao što je bio I za takse. Samo da niko ne pita, kao i za respratore, da li je raspisana javna nabavka. Da li je raspisana ne znam, ali znam da ćete imati hleba ulja i svega drugog. Neće Srbi ni na KiM biti gladni. Kako ćemo to da uradimo i uz koliko problema, to je druga stvar“, naglasio je on.

Vučić, Foto: Alo!
Vučić je rekao da je to sudbina jednog naroda koji je u teškoj situaciji u svakom pogledu.

Ukazao je da je malo za jedan dan sve što se događa od krize sa naftom, migrantske krize, kada država mora da sprema ljude da štite južnu granicu, administrativnu liniju u kopnenoj zoni, kada ima problem sa Prištinom i druge regionalne probleme, i uz to dođe još i korona virus.

„To je malo za jedan dan. Ja sam sebe uhvatio da sam neispavan, jer u poslednja tri dana sam bio budan 19-20 sati. Zato se divim lekarima i zovem Stevanovića na Infektivnoj klinici stalno, pitajući ”možeš li da izguraš, kako stoje pacijenti…”“.

Alo

Add Comment