STIŽU PARE! Ako ispunjavate ove uslove, danas požurite u banku!

Isplata posebne novčane naknade je danas, najavila je Nacionalna služba za zapošljavanje.
Posebna novčana naknada biće uplaćena na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka, a reč je o naknadi za februar 2020. godine.

Pravo na novčanu naknadu ima nezaposleno lice koje je bilo obavezno osigurano za slučaj nezaposlenosti najmanje 12 meseci neprekidno ili sa prekidima u poslednjih 18 meseci. Neprekidnim osiguranjem smatra se i prekid osiguranja kraći od 30 dana.

Pravo na novčanu naknadu ostvaruje se pod uslovima i na način propisan Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na javnom servisu kako bi saopštio najnovije informacije o merama protiv koronavirusa

  • Smatrao sam veoma važnim da vam se obratim. Ono što građane najviše brine jeste zdravlje ljudi. Ulagali smo mnogo novca, spremniji smo dočekali ove najteže izazove u odnosu na veliki broj zemalja. Neće nam biti lako u nedeljama koje dolaze. Imaćemo više slučajeva zaraze, imaćemo teže slučajeve, izgubićemo živote ljudi. To možemo samo ujedinjeni i jedinstveni. Imaćemo dve vrste bitaka koje moramo da pobedimo. Najteže će biti najstarijim građanima. Dva krizna štaba biće formirana. Na čelu jednog biće Ana Brnabić, predsednica Vlade, na čelu drugog ću biti ja. Jedan će brinuti o zdravlju ljudi, a drugi o otklanjanju ekonomskih mera. Još jednu meru smo doneli, a to je da na postojeće povećanje zdravstvenim radnicima podignemo platu za još 10 odsto od 1. aprila – rekao je predsednik Vučić.

Add Comment