OVO NE SMETE ZABORAVITI! Građani, rok je do 1. jula!

Pravna lica i preduzetnici registrovani u Registru ponuđača imaju obavezu da do 1. jula podnesu zahtev za izdavanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke, u skladu sa novim Zakonom o javnim nabavkama, objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre.

Zahtev za izdavanje potvrde o nepostojanju osnova za isključenje iz postupka javne nabavke podnosi registrovani zastupnik pravnog lica, odnosno preduzetnik, ili lice koje je ovlastio zastupnik za podnošenje zahteva.

Uz zahtev se dostavljaju potvrde nadležnih organa na osnovu kojih se dokazuje ispunjenost uslova za učestvovanje u postupcima javnih nabavki.

Dokumentacija koja se podnosi uz zahtev za izdavanje potvrde propisana je Zakonom o javnim nabavkama i Pravilnikom o sadržini Registra ponuđača i dokumentaciji koja se podnosi uz prijavu za registraciju ponudaca.

Ta dokumentacija ne može biti starija od dva meseca od dana njenog podnošenja u Registru ponuđača.

Pravna lica i preduzetnici koji do 1. jula 2020. godine ne dostave dokumenta biće izbrisana iz Registra ponuđača po službenoj dužnosti, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Registar ponuđača je jedinstvena, centralna, elektronska i javna baza podataka o domaćim pravnim licima i preduzetnicima koji dokažu nepostojanje uslova za isključenje iz postupka javne nabavke.

Add Comment