GODINU DANA JEO SAM SAMO KROMPIR Morao sam nosim hranu kad idem u goste, ali ONO ŠTO MI SE DESILO JE NEVEROVATNO

Endrju Tejlor doneo je neočekivanu odluku.
Kada je rekao kako će preći na prehranu koja uključuje samo krompir i toga se držati punih godinu dana, mnogi su pomislili kako je potpuno lud, uključujući i članove njegove porodice.

Međutim, otac dvoje dece iz Melburna može posvedočiti kako je njegova metoda uspela – izgubio je neverojatnih 50 kilograma.

Većina lekara i nutricionista ne bi preporučili držanje takvog restriktivnog plana ishrane – prehrana bi trebalo da bude uravnotežen unos proteina, ugljenihidrata, povrća, voća, mlečnih proizvoda i masnoće.

Kako je onda krompir-dijeta uspela?

Važno je naglasiti kako se Tejlor prihvatio tog izazova tek nakon što je finalizirao svoj plan uz pomoć doktora.

  • Dobijam preko 600 odsto svojih dnevnih potreba za gvožđem i preko 400 posto preporučenih doza vitamina C, zajedno s gomilom vlakana, svega onog za šta su mi govorili da će mi nedostajati – kaže Tejlor.

Jedina stvar zbog koje je brinuo je bio unos kalcijuma jer iako ga nešto ima u krompiru, to nije dovoljno. Kako bi bio siguran da ga unosi dovoljno, radio je pire krompir sa sojinom mlekom dodatno obogaćenim tim mineralom, piše Men’s Health.

Stručnjaci su za njegov plan prehrane rekli kako nije “skroz opasan”, iako nije najzdravija ishrana na svetu.

U prvih mesec dana prehrane nije vežbao, ali je kasnij usvojio režim bicikliranja sat i po na dan.

Uprkos činjenici da je morao da nosi svoje krompire kad je išao u goste i unapred da zove restorane sa svojih zahtevima kada bi izlazio na večeru, Tejlor kaže kako je i dalje ljubitelj krompira.

  • Moje se zdravlje samo poboljšava. Imao sam visok holesterol, ali je sada on nizak, pao mi je i krvni pritisak, kao i nivo šećera. Svaki put kad idem da vadim krv, nalazi su sve bolji – kaže zadovoljni Tejlor.

Danas još svoju ishranu bazira na krompirima, ali u jelovnik ubacuje i drugo povrće.

Add Comment