TRAMP UPRAVO POVUKAO STRAVIČAN POTEZ! Odluka za Iran je doneta, NIKO SE OVOME NIJE NADAO!

Ostaje na snazi dok Iran ne napusti svoje nuklearne ambicije i ne prestane da podržava terorizam!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD odmah uvesti nove sankcije Iranu kao odgovor na sinoćni raketni napad na dve američke baze u Iraku.

Tramp je u obraćanju naciji rekao da će te “moćne sankcije” ostati na snazi dok Iran ne napusti svoje nuklearne ambicije i ne prestane da podržava terorizam, prenosi AP. Predsednika SAD kaže da će tražiti od NATO-a da se više angažuje na Bliskom istoku.

Tramp je rekao i da nijedan američki vojnik nije povređen prilikom napada Irana na dve američke baze u Iraku, kao i da je pričinjena minimalna šteta, prenoši CNN.

“Nemamo posledica. Svi naši vojnici su na bezbednom i pričinjena je minimalna šteta na našoj vojnoj bazi”, rekao je Tramp.

“Čini se da se Iran povlači, što je dobro za sve strane i veoma dobra stvar za svet”, rekao je Tramp. Prema njegovim rečima, dok je on predsednik, Iranu nikada neće biti dozvoljeno da ima nuklearno naoružanje.

“Moramo svi zajedno da radimo i da napravimo sporazum sa Iranom kako bi svet bio bezbednije i mirnije mesto”, rekao je Tramp.

Kako je dodao, od kada je preuzeo funkciju predsednika, SAD su postale energetski nezavisne.

“Mi smo prvi proizvođač nafte i prirodnog gasa u svetu. Nezavisni smo i ne treba nam nafta sa Bliskog istoka”, rekao je on. Nakon 10- minutnog obraćanja naciji Tramp nije odgovarao na pitanbja novinara, ali je poslao poruku građanima Irana u kojoj im je poželeo blistavu budućnost.

“Želimo da imate blistavu budućnost kakvu zaslužujete. Prosperitet kod kuće i sklad sa narodima sveta. SAD su spremne da prihvate mir sa svima koji ga traže”,rekao je Tramp na kraju.

(Espreso.rs/Agencije)

Add Comment